غذای شفابخش دیابت | همه چیز درباره غذاهای افراد دیابتی را بخوانید

[ad_1]

یکی از مهمترین بیماری های جهان دیابت است و افرادی که دچار این بیماری هستند لازم است رژیم غذایی مخصوصی داشته باشند در واقع افراد دیابتی باید سه وعده اصلی و سه میان وعده در روز مصرف نمایند بد نیست در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا درباره غذای شفابخش دیابت بیشتر بخوانید.

غذای شفابخش دیابت

مواد غذایی ای وجود دارند که در بهبود علائم و عوارض ناشی از بیماری دیابت می توانند مفید و مؤثر
واقع شوند که به آن ها عنوان غذاهای شفابخش را داده اند.
که این غذاها عبارتند از:

* جوی دو سر، پیاز، کنگر و حبوبات که قابلیت پائین آوردن گلوکز خون را
دارند.

* جوانه ی گندم، موز نارس، بوقلمون، ماهی، فلفل قرمز و سبزی های برگ دار مثل کلم، گل کلم و
گردو که همگی منابع خوبی از ویتامین B6 هستند، به کنترل قند خون کمک می کنند.

* گوشت بدون چربی، حبوبات، غلات کامل (سبوس دار)، دانه های کدو تنبل و دانه های روغنی از نظر عناصر
کروم و روی غنی هستند که دیابتی ها از نظر این دو ماده ی معدنی عموماً کمبود دارند.

* انواع توت
در کنترل عوارض چشمی دیابت مؤثر می باشد.

* جوانه ی گندم، تخم آفتاب گردان، روغن دانه ی به و بادام
(همگی مقدار بالایی ویتامین E دارند) به بهبود گردش خون و نوروپاتی بیماران دیابتی (مشکلات اعصاب حسی- حرکتی) کمک می
کنند

شنبلیله یکی از پرمصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب می آید.
شنبلیله با کاهش سرعت جذب گلوکز در دستگاه گوارش موجب افزایش توانایی بدن در کنترل نمودن قند خون می گردد.

* آب گزنه، از زمان روم باستان برای تحریک گردش خون استفاده شده و گیاه قاصدک نیز به عنوان تحریک
کننده ی کبد شناخته شده است.

غذای شفابخش دیابت

موادغذایی

سیب و قندخون

* سیب به همراه پوست به دلیل وجود پکتین نقش عمده ای در کاهش قند
خون دارد.

* مصرف انواع ماهی به خصوص سالمون، ساردین و خال مخالی در بیماران دیابتی بسیار مفید است.

* در افراد
دیابتی احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و آب مروارید بسیار بالا است.
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که تا حدودی از بروز این مشکلات در فرد دیابتی پیشگیری می نمایند.
آنتی اکسیدان ها به طور فعال رادیکال های آزاد (مولکول هایی که به بافت بدن آسیب می رسانند) را از
بدن بر می دارند و به علاوه اکسیداسیون چربی را مهار و از بروز آترواسکلروز (تصلب شرایین) جلوگیری می کنند.

این آنتی اکسیدان ها به وفور در سبزی ها و میوه ها وجود دارند.
ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم و بتاکاروتن از جمله آنتی اکسیدان های مهم و ضروری هستند.

سبزی های سبز تیره و انبه: منبع عمده ی بتاکاروتن؛ روغن های گیاهی: منبع خوب ویتامین E؛ لیمو، پرتقال و
به طور کلی مرکبات، کیوی، توت فرنگی و فلفل سبز: منبع خوب ویتامین C؛ و شیر، گوشت و انواع ماهی:
منبع غنی از سلنیوم هستند.

تأثیر داروهای گیاهی بر میزان قند خون در افراد دیابتی

از زمان قدیم، گیاهان متفاوتی برای درمان این بیماری به کار برده می شد که از نظر علمی نیز تأثیر
آن ها ثابت شده است.
داروهای گیاهی می توانند در کاهش قند خون نقش مهمی را ایفا نمایند که در زیر به گیاهانی که در
بیماری دیابت می تواند مؤثر باشد، اشاره شده است:

شنبلیله غذای شفابخش دیابت

شنبلیله یکی از پرمصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به
حساب می آید.
شنبلیله با کاهش سرعت جذب گلوکز در دستگاه گوارش موجب افزایش توانایی بدن در کنترل نمودن قند خون می گردد.
تنها کافی است که دانه های شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و روز بعد
آب آن را بخورید و دانه ها را بجوید.

دارچین

با افزایش سرعت سوخت گلوکز به وسیله ی سلول های بدن موجب جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون می گردد.
علاوه بر آن دارچین مانع ایجاد رادیکال های آزاد خطرناک می شود.
امروزه شرکت های مختلف دارویی مکمل دارچین را نیز تولید کرده که مصرف آن در بیماران دیابتی توصیه می شود.

آلوئه ورا

آلوئه ورا به عنوان گیاه شفابخش شناخته شده است.
شیره خشک شده و ژل که از قسمت داخل برگ ها به دست می آید در کاهش میزان گلوکز خون
بسیار مؤثر است.

اسفرزه و دیابت

این گیاه باعث کاهش میزان کلسترول (در نتیجه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود) و قند
خون می شود.
همچنین به دلیل دارا بودن مقدار بالای فیبر، یبوست را برطرف می کند.

ریحان

این گیاه، روند ترشح انسولین را آسان تر می کند.
به طور کلی هر گیاهی که لوزالمعده (پانکراس) و کبد را تقویت کند، در درمان دیابت مفید است.گیاهانی نظیر سنبل
الطیب، برگ توت سیاه، برگ درخت گردو و تخم گشنیز نیز می توانند در کاهش قند خون مفید باشند

برگ های انبه

برگ
های انبه درمان مؤثری برای بیماری دیابت است و عوارض ناشی از دیابت را از بین می برد.
برگ های انبه را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید.
سپس برگ ها را بفشارید و آب به دست آمده را بخورید یا برگ های انبه را خشک و سپس
آسیاب کنید و روزی ۲ بار با آب مصرف کنید.

قره قاط و دیابت

قره قاط عوارض ناشی از دیابت مانند آسیب های چشمی و آب مروارید را کاهش می دهد.

جینکوبیلوبا

عصاره این گیاه برای پیشگیری و درمان مراحل اولیه ناراحتی عصبی ناشی از دیابت مؤثر است.

پیاز

پیاز تأثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قند خون دارد.
پیاز روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تأثیر می گذارد و باعث افزایش ترشح انسولین می شود.

سیر

این گیاه بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلول های لوزالمعده (پانکراس) و تحرک آن برای تولید انسولین
به حساب می آید.

گیاهانی نظیر سنبل الطیب، برگ توت سیاه، برگ درخت گردو و تخم گشنیز نیز می توانند در کاهش قند خون
مفید باشند.

غذای شفابخش دیابت

دیابت

بد نیست درباره غذای شفابخش دیابت بیشتر بدانید

ریحان Ocimum basilicum گیاه معطری است که همیشه ما را به یاد تابستان می اندازد. عطر آن در سالاد، سوپ، و ماکارونی فوق العاده است. در یک تحقیق که روی گیاهان و ادویه جات انجام شد، زردچوبه، رزماری، مرزنجوش، پونه، و ریحان بیشترین مقدار فلاونوئید را در خود دارند. و ریحان به ویژه می تواند سطح قند خون را پایین بیاورد.

بابونه Matricaria chamomilla قند خون را پایین می آورد، و با آوردن بیرون قند از خون و گذاشتن آن در ذخایر کبد از عوارض دیابت پیشگیری می کند. و بعد از یک روز کاری سخت، هیچ چیز مانند یک فنجان دمنوش بابونه نمی تواند به به انسان آرامش دهد.

تا به حال تحقیقات متعددی نشان داده دارچین می تواند سطح قند خون را پایین بیاورد. اما اخیرا در یک متا آنالیز مشخص شد که کاهش قابل توجهی در قند خون ناشتا، مقاومت به انسولین، یا هموگلوبین A1c مشاهده نشده. سپس در یک تحقیق متا آنالیز دیگر مشخص شد که دارچین سطح هموگلوبین A1c را پایین می آورد. همچنین دارچین سرشار از خواص گیاهی است که التهاب را کاهش می دهد و ممکن است با کاهش کلسترول و بالا بردن سرعت سوخت و ساز کمی در کاهش وزن نیز موثر باشد. دارچین را روی لوبیا، عدس، برنج قهوه ای و یا آب گوشت امتحان کنید

آوای سلامتی – دکتر کرمانی

[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *