عوارض شیر کاکائو | همه چیز را درباره مضرات و خواص شیرکاکائو بخوانید

[ad_1]

یکی از خوراکی های پرطرفدار به خصوص در میان کودکان شیرکاکائو می باشد اگر شما هم جز علاقمندان شیرکاکائو هستید بهتر است درباره خواص، مضرات و عوارض شیر کاکائو بیشتر بدانید.در ادامه همراه با نیک صالحی شوید زیرا به بررسی ویژگی های شیرکاکائو پرداخته ایم.

عوارض شیر کاکائو

شیرکاکائو علاقه مندان زیادی داردبرخی افراد این نوشیدنی را برای شیر جایگزین می کنند این کار بسیار اشتباه است
و در صورت مصرف مداوم باعث بروز بیماری های خطرناکی از جمله دیابت شود چاقی و اضافه وزن نیز به
خاطر وجود شکر در شیرکاکائو افراد مصرف کننده را تهدید میکند.متخصصان تغذیه نسبت به مصرف زیاد شیرکاکائو که معمولا
دربرابر شیر ترجیح داده می شود،هشدار می دهند.

شیرکاکائو گزینه خوبی برای تامین کلسیم نیست

پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره شیرکاکائو گفت: شیرکاکائوهای بازار هرچند که به دلیل وجود شیر منبع خوبی
از کلسیم به نظر می رسند اما برخلاف آن ممکن است سلامتی فرد را تهدید کنند.شیرکاکائوها مقدار بسیار زیادی شکر
دارند که باعث چاق شدن مصرف کننده ( در هرسنی) می شوند.
میزان بالای شکر در شیرکاکائو عملا، خاصیت خوب
شیر را از بین می برد.
بخاطر قابلیت اتصال کاکائو به کلسیم، بدن با دفع یا عدم جذب آن رو به رو می شود، لذا اگر
افراد تصمیم به مصرف شیر برای حفظ سلامتی خود دارند باید از نوع ساده و سفید آن استفاده کنند.ترکیب شکر
و کاکائو اضافه شده به شیر در ضمن خوش فرم و خوش طعم تر شدن، گزینه خوبی برای تامین کلسیم
به حساب نمی آید.

توصیه به دوستداران شیرکاکائو:

مصرف شیرکاکائو به صورت گهگاه مشکلی را ایجاد نمی کند اما اگر قرار باشد به
جای شیر ساده، روزانه مصرف شود، انتخاب درست و مناسبی نیست.دقت در مصرف انواع شیرها بخصوص در فصل تابستان ضروری
است چرا که گرما سریعتر این ماده را خراب کرده و باعث ایجاد اسهال و استفراغ در فرد می شود.

شیر کاکائو

بد نیست درباره خواص و عوارض شیر کاکائو بیشتر بدانید

شیر کاکائو شیری است که به آن شکلات یا کاکائو و شیرین کننده اضافه شده است

کاکائو محصولی است که از ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح مصرف می شده و امروزه به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی مورد توجه قرار گرفته است.

کاکائو غنی از زیر گروه هایی از فلاوونوئیدها است که به عنوان فلاونول نامیده می شوند و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. خاصیت آنتی اکسیدانی کاکائو عمدتاً ناشی از ترکیباتی مثل اپی کاتچین، کاتچین و پروسیانیدین است. اگر چه اندازه گیری زیست دسترسی فلاوونوئیدها در انسان مشکل می باشد، اما مصرف کاکائو در انسان همراه با افزایش سلامت گزارش شده است.

کاکائو فعالیت تنظیمی بر ترشح میانجی گرهای التهابی از ماکروفاژها و دیگر لوکوسیت ها در خارج بدن نشان داده و مصرف طولانی مدت آن در موش ها موجب بهبود عملکرد ایمنی روده ای و سیستماتیک شده است، بنابراین گفته می شود که کاکائو بر سلول های ایمنی اثر تنظیمی دارد.

خواص کاکائو

کاکائوی غنی از فلاوونوئید، موجب بهبود عملکرد اندوتلیال می شود و خطر بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد. اثرات مفید کاکائو بر بهبود مقاومت انسولین و بنابراین کنترل قند خون در حال بررسی است. کاکائو احتمالا از طریق فعال سازی اکسید نیتریک، اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی ایجاد می کند که موجب کاهش فشار خون و بهبود عملکرد عروق و پلاکت ها می شود و بدین وسیله خطر بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد. کاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی، ممکن است از طریق ممانعت از تجمع پلاکت ها و اکسیداسیون LDL نیز اعمال شود.

مدت ها است که مصرف شکلات با شادی و لذت مرتبط بوده است. این ماده در متابولیسم سروتونین، دوپامین و اندورفین که در ایجاد شادی و آرامش دخیل هستند، مشارکت می کند. استفاده از کاکائو به عنوان آرامبخش و ضد افسردگی تحت بررسی می باشد و در گذشته به عنوان دارو کاربرد داشته است.

البته باید توجه داشت که همه این اثرات به کاکائوی خالص نسبت داده شده، اما از آن جایی که فلاوونوئیدهای کاکائو طعم تلخی دارند، هنگام استفاده از آن در صنایع غذایی فرآیندهایی انجام می شود که ممکن است موجب کاهش فلاوونوئیدها و بنابراین اثرات مفید کاکائو شوند.

به علاوه غذاهای حاوی کاکائو معمولا حاوی مقادیر بالایی شکر و چربی هستند و در نتیجه کالری بالایی دارند که هر سه مورد ممکن است برای سلامتی برخی از ما مُضر باشد.

شیرکاکائو

خواص شیر کاکائو

شیر کاکائو حاوی مقادیری از کاکائو می باشد که ممکن است اثرات گزارش شده برای کاکائو
را به همراه داشته باشد.

مشابه شیرهای بدون طعم، شیرکاکائو نیز ارزش تغذیه ای عالی دارد به طوری که ۸ انس آن که
معادل یک لیوان است تامین کننده ی ۳۵ درصد از ۸۰۰ میلی گرم کلسیم توصیه شده برای کودکان ۴ تا ۸ ساله است.

محتوای مواد مغذی شیر کاکائوی کامل، کم چرب و بدون چربی، مشابه انواع مشابه شیرهای
بدون طعم می باشد، به جز این که محتوای کربوهیدرات و کالری آن بالاتر است، زیرا برای طعم بهتر به آن ساکاروز یا سایر شیرین کننده ها اضافه می شود. به طور کلی هر لیوان شیر کاکائو حدود ۶۰ کیلو کالری بیشتر
از انواع بدون طعم خود انرژی دارد، بنابراین هر لیوان شیر کاکائوی کم چرب ۱۵۸ کیلو کالری،
دو درصد چربی ۱۷۹ کیلو کالری و شیرکاکائوی کامل ۲۰۸ کیلوکالری انرژی تامین می کند.

شیرکاکائو نوشیدنی با ارزش و مطلوب کودکان است. در یک تحقیق مشخص شد که ۹۱ درصد
کودکان ۸ تا ۱۳ ساله شیر کاکائو را دوست دارند و ۵۷ درصد کودکان شیر کاکائو را به شیر سفید ترجیح می دهند. مصرف شیر کاکائو به عنوان بخشی از برنامه تغذیه در مدرسه، از هدر دادن شیر توسط کودکان جلوگیری می کند.

از آن جایی که کودکان شیرکاکائو را دوست دارند، سرو آن در مدارس مصرف لبنیات را افزایش می دهد
و از دور ریختن شیر توسط کودکان می کاهد. مصرف شیرهای طعم دار در کودکان موجب می شود
که دریافت کلسیم و پروتئین افزایش یابد، زیرا شیر جایگزین نوشیدنی های دیگر مثل نوشابه های گازدار می شود.

سلامانه-فردانیوز

 

[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *