خاصیت سنجد | مهمترین خواص و فواید سنجد را برای سلامتی بشناسید
[ad_1]
سنجد میوه ای است که اغلب ما فقط برای تزیین سفره هفت سین به سراغ آن رفته و در باقی اوقات آن را مصرف نمی کنیم.سنجد گیاهی با طبع خشک و سرد می باشد و علاوه بر خاصیت غذایی در صنعت دارویی و بهداشتی نیز مورد مصرف قرار می گیرد.در این مطلب همراه نیک صالحی شوید تا با خاصیت سنجد برای سلامتی بدن بیشتر آشنا شوید.
خاصیت سنجد
مدیر سلامتکده طب سنتی ابن سینا البرز گفت: سنجد در طب سنتی به عنوان تانن قابض است و در معالجه
بیماریهای دندان، لثه و زخم معده موثر است.
محمد پناهی گفت: رویشگاه درخت سنجد بدلیل سازگاری آن با محیطهای مختلف در اغلب نقاط کره زمین از جمله آمریکای
شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مرکزی و شمالی و … است.
وی افزود: در قسمت درون سنجد ۱۷ نوع آمینواسید و مقداری پروتئین وجود دارد که هر یک از این آمینواسیدها
خواص دارویی بسیار مفیدی دارند؛ بطوری که میتوان گفت میوه سنجد یک میوه دارویی است.پناهی خاطرنشان کرد: سنجد دارای سه
قسمت برون بر (پوست قهوهای رنگ)، میانبر (آردی شکل) و درون بر (هسته چوبی و سفت آن) است که قسمت
میانبر و درون بر آن دارای ارزش غذایی فراوان است و در قسمت میانبر دونوع قند گلوکز و فروکتوز، هفت
نوع چربی اشباع شده و اشباع نشده وجود دارد.
مدیر سلامتکده طب سنتی ابن سینا البرز تصریح کرد: به گفته محققان این میوه در طب سنتی به عنوان تانن
قابض است و در معالجه بیماریهای دندان، لثه، اسهال و زخم معده موثر است.وی گفت: مصرف سنجد برای درمان و
جلوگیری از عوارضی مثل زخم روده، سرفههای حاد گرم، سردرد و اثر رطوبت نافع است.
پناهی ادامه داد: میوه سنجد گوشت بر استخوان میرویاند و انسان را چاق میکند، پوست را تقویت کرده و کلیه
ها را گرم نگه داشته و مانع از تکرر ادرار میشود.وی یادآورشد: در هند از روغن هسته آن لعوق یا
شربت غلیظی درست میکنند که در التهاب غشاهای مخاطی همراه با ترشح همانند انواع زکام و نیز در موارد عفونتهای
برونشها مصرف میشود.
سنجد و درمان آرتروز
وی با بیان اینکه عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک میکند، گفت: آرتروز نوعی بیماری التهابی مفصل
است و در ۷۰ درصد افراد بالای ۶۰ سال مشاهده میشود.پناهی در پایان یادآورشد: در مطالعهای ۱۲۰ بیمار مبتلا به
آرتروز زانو با درد متوسط تا شدید به مدت هفت هفته بررسی شده، اثر عصاره سنجد و استامینوفن در تسکین
درد این بیماران مورد مقایسه قرار گرفت و نتایج نشان داد که برای کاهش و بهبود درد ناشی از آرتروزعصاره
گیاه سنجد موثرتر از داروی مسکن استامینوفن عمل میکند.
بد نیست سایر خواص سنجد را بدانید
بهترین اثر سنجد، رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری می کند.
یک خاصیت سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی میباشد.
سنجد رفع کننده سموم معده و روده میباشد.
بادشکن و مقوی قلب است
سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است. روش استفاده: پودر سنجد ۲ قسمت و پودر سویای بوداده ۱ قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا ۲ قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. این صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید میباشد.
میوه سنجد ضدیرقان میباشد.
کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
کسانی که سکسکه میکنند برای درمان آن ۵۰ دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
مصرف سنجد درمانگر ورم کیسه صفراست.
یک خاصیت سنجد این است که باعث قوی شدن ساقها میگردد به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید.
مصرف سنجد ۱۰ دانه در روز موجب پاکسازی دستگاه گوارش بهویژه معده و رودهها میشود.
سنجد عامل بیماری جذام را از بین میبرد.
سنجد تب بر است.
سنجد کلیهها را گرم میکند و معده را تمیز میکند.
یک خاصیت سنجد مفید برای دستگاه گوارش
سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
سنجد ضد بلغم است.
سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت میکند
همچنین سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش میدهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب میشود.
سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوانهای افراد را محکم میکند.
سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکالها است که آنتیاکسیدان خوبی است.
سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود.
پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می کند.
در بسیاری از متون ادبی از سنجد به عنوان نماد فرهیختگی و فرزانگی یاد شده است زیرا به باور درمانگران طب سنتی و شیوههای طبیعی درمانی سنجد بیشترین تاثیرگذاری را بر سلولهای مغزی دارد و موجب تقویت آنها میشود.
به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای بوداده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.
ایسنا – سلامت نیوز
[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046