همه چیز درباره قارچ | نکات مهم را درباره قارچ های خوراکی بدانید

[ad_1]

قارچ یکی از موادغذایی بسیار پرمصرف می باشد که به وسیله آن می توان طعمی فوق العاده به انواع غذاها اضافه نمود. اما شما چقدر در مورد قارچ ها اطلاعات دارید آیا می دانید انواع قارچ های خوراکی کدامند و بهترین نوع قارچ چه نوعی می باشد.قارچ ها خاصیت زیادی برای بدن دارند اما مصرف بیش از اندازه آن ها نیز مضر می باشد.با ما همراه شوید در این مطلب در Niksalehi همه چیز درباره قارچ را توضیح داده ایم و به خواص این گیاه منحصر به فرد پرداخته ایم.

همه چیز درباره قارچ

توجه داشته باشید قارچ ترکیبی یکپارچه است و اگر پایه آن کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد.

محققان می‌گویند قارچ، گیاهی منحصر به فرد است که با هیچ یک از گیاهان
دیگر قابل قیاس نیست و مشخصات مخصوص به خود را دارد.
قارچ ریشه، برگ و گل ندارد.

سبز رنگ نیست و با وجود آن که از بقایای
زاید گیاهان تغذیه می کند، ارزش غذایی و درمانی بالایی دارد و مصرف آن باعث ایجاد نیروی مضاعف و شادابی
در انسان می شود و سیر کننده خوبی است؛ اما پرسش اینجاست چه تفاوتی میان قارچ خوراکی با قارچ های
دارویی وجود دارد؟ قارچ هایی که این روزها در انواع صدفی، قهوه ای و سفید به صورت صنعتی تولید و
عرضه می شوند چه مزایایی دارند؟ آیا قارچ های خوراکی کوهی و جنگلی در مقایسه با قارچ های صنعتی خواص
تغذیه ای بیشتری دارند؟

قارچ هایی با خاصیت دارویی

در موضوع همه چیز درباره قارچ بدانید امروزه قارچ ها را به دو گروه میکروسکوپی و ماکروسکوپی طبقه بندی می کنند.
در انواع میکروسکوپی اندام های قارچ با چشم غیرمسلح دیده نمی شود که می توان به کپک نان، آبغوره، پنیر
یا کپک میوه ها اشاره کرد.
بیشتر افراد هم بر این باورند این نوع قارچ ها از انواع سمی بوده و هیچ خاصیتی جز مسمومیت زایی
ندارد، اما اشتباه نکنید! از برخی از این قارچ ها داروی معروف پنی سیلین استخراج می شود که تاکنون جان
میلیون ها انسان را از مرگ نجات داده و این همان خاصیت جادویی قارچ های دارویی است، اما در قارچ
های ماکروسکوپی اندام های قارچ به راحتی قابل رویت بوده و انواع قارچ های سمی و خوراکی سفید، صدفی و
قهوه ای از این گروه است، اما کدام یک از این قارچ ها مزیت بیشتری دارد؟

قارچی را انتخاب کنید که تیغه های زیر چتر آن نمایان نباشد

در موضوع همه چیز درباره قارچ بدانید در
ایران، قارچ سفید در مقایسه با دیگر قارچ ها در دسترس بوده و چند سال است که فله ای و
بسته بندی شده آن در بازار به فروش می رسد.
طعم ملایم دارد و در اندازه کوچک به اندازه یک دکمه تا بسیار بزرگ یافت می شود.این قارچ هنگام رویش
به انواع قارچ دکمه ای، قارچ با کلاهک بسته و قارچ با کلاهک باز تقسیم می شود.
قارچ دکمه ای در مرحله اول رشد چیده می شود و بافتی محکم و اندازه ای کوچک دارد.

این قارچ اگر چیده نشود بعد از ۲۴ ساعت دو برابر شده و تبدیل به
قارچ با کلاهک بسته و در مرحله بعد کلاهک آن باز وشکاف ها و تیغه های زیر آن مشخص می
شود.
هر چه قارچ بزرگ تر و رسیده تر شود به همان میزان طعم و مزه آن بهتر می شود، اما
به دلیل رسیدگی زیاد، ماندگاری کمتری داشته و مستعد فساد است و اگر بلافاصله مصرف نشود از ارزش تغذیه ای
آن به مقدار زیادی کاسته می شود.

بر این اساس قارچ
دکمه ای متوسط با کلاهک بسته؛ یعنی قارچی که شکاف و تیغه های زیر آن قابل مشاهده نباشد، مطلوب ترین
و با کیفیت ترین نوع قارچ سفید محسوب می شود.
این قارچ پتاسیم زیادی دارد و ریتم طبیعی قلب را حفظ می کند و برای کاهش فشار خون نافع است.مس
موجود در آن به گلبول سازی بدن کمک می کند و منبع عالی سلنیوم است و برای اسپرم سازی در
مردان مفید بوده و خطر بروز سرطان سینه و پروستات را کاهش می دهد.

قارچ صدفی خواص گوشت و سبزی را دارد

قارچ صدفی، کلاهک
نرمی دارد و چند سالی است که وارد سبد خرید خانوار شده است.
از قارچ سفید دکمه ای خوشمزه تر نیست و برخی انواع آن مزه آب می دهد، اما وقتی پخته شود،
طعم گوشت را می گیرد.

سطح آن صاف، براق و حاشیه ای موج دار دارد و هر چه بزرگ تر شود حالت لاستیکی به خود
می گیرد.
از آنجا که شکل این قارچ شبیه صدف دریایی است به این نام معروف شده است.
وحشی آن در جنگل های شمال روی تنه درختان تنومند فراوان دیده می شود.

در موضوع همه چیز درباره قارچ بدانید قارچ های صدفی درصد زیادی پروتئین با قابلیت جذب بالا دارند و براساس تحقیقات انجام شده قسمت
اعظم اسیدهای آمینه و چرب ضروری و غیرضروری بدن را تامین می کنند و دو برابر حبوباتی همچون نخود، لوبیا
و عدس پروتئین دارند و مکمل خوب گوشت است.

به دلیل دارا
بودن ویتامین های B1، B6، D، C و اسیدفولیک خواص سبزی ها و میوه ها را داشته و خوردن آن
به منزله مصرف همزمان گوشت و سبزی است.این قارچ توانایی اعصاب مغز را بالا برده و ویتامین B آن از
خستگی و کم حوصلگی می کاهد.
به افرادی که پوکی استخوان دارند، توصیه می شود درهفته سه بار و در هر بار ۲۰۰ گرم قارچ صدفی
را همراه محصولات لبنی میل کنند تا ویتامین های محلول در چربی همچون ویتامین D آن به راحتی جذب بدن
شود.

چرا چینی ها و ژاپنی ها قارچ قهوه ای می خورند؟

این قارچ نوعی قارچ دکمه ای؛ اما به رنگ مسی تا
قهوه ای تیره است.
قارچ چینی یا جنگلی هم نامیده می شود؛ مدتی در بازار یافت می شد، اما این روزها کمتر به چشم
می خورد.
طعم چوب می دهد و پس از آن که پخته شود، خوشمزه تر می شود.

این قارچ در مقایسه با قارچ های دیگر طعم خاکی تر و بافت سفت تری دارد.
در ژاپن و چین از این قارچ برای جلوگیری از بیماری های قلبی، بالا بردن مقاومت بدن در برابر ویروس
ها، درمان خستگی و ضعف، آنفلوآنزا و سرماخوردگی استفاده می شود.
ازسیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ها محافظت می کند و فعالیت ضد توموری دارد.

خطر سمی بودن قارچ های صحرایی را جدی بگیرید

در موضوع همه چیز درباره قارچ بدانید این
روزها اگر برای تفریح به مناطق جنگلی یا کوهستانی سفر کنید حتما افراد بومی را خواهید دید که مشغول جمع
آوری قارچ های صحرایی هستند.قارچ هایی که درمقایسه با انواع صنعتی بافت گوشتی تر و مزه بهتری دارد و به
دلیل آن که در دامن طبیعت به دور از هرگونه مواد شیمیایی و کود رشد کرده و با آب باران
پرورش می یابد خواص چشمگیرتری دارد، اما باید بدانید در میان این قارچ ها، انواع سمی آن به سختی قابل
تشخیص بوده و افراد غیربومی قادر به شناسایی آن نیستند.

پس اگر
به صحرا رفتید و وسوسه شدید تا مقداری قارچ بچینید حتما از افراد بومی منطقه کمک بگیرید و این را
هم بدانید هیچ نوع تست علمی وجود ندارد که به طور دقیق غیرسمی بودن قارچ را مشخص کند.
شکل ظاهری، رنگ و طعم در سمی بودن قارچ ها تعیین کننده نیست و حتی برای قارچ شناسان کارکشته نیز
امری دشوار است.خوب است بدانید قارچ های سمی اغلب در تنه درختان جنگلی و بیخ و انتهای گردو و زیتون
یا در فضله گاو و نزدیک به لانه حیوانات سمی رشد می کنند.

این
قارچ ها چهار تا ۱۶ ساعت پس از مصرف با علایمی چون استفراغ، عطش، دل درد و سرگیجه فرد را
مسموم کرده و هر چه نشانه های مسمومیت دیرتر بروز کند، خطر آسیب جدی به ارگان های حیاتی بدن همچون
کلیه و کبد افزایش یافته و سرانجام به مرگ منتهی می شود؛ بنابراین در صورت مصرف قارچ مشکوک بلافاصله به
مراکز درمانی مراجعه کنید.
این را هم بدانید فرآیند پختن باعث خنثی شدن مواد سمی قارچ نمی شود.

قارچ لکه دار و بی پایه نخرید

در موضوع همه چیز درباره قارچ بدانید در هنگام خرید قارچ
دقت کنید که بافت آن سفت و محکم، رنگ آن یکنواخت و بدون لکه و سطح کلاهک لیز و چسبناک
نباشد.
اگر تیغه های زیر کلاهک از یکدیگر فاصله داشته و باز باشد، نشانه کهنگی قارچ است.

قارچ ها را از بسته بندی خارج و روی آن را با یک حوله یا دستمال کاغذی
بپوشانید و درون یخچال قرار دهید.
توجه داشته باشید قارچ ترکیبی یکپارچه است و اگر پایه آن کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد.
در اثرخیس کردن قارچ هم، ویتامین های محلول در آب آن خارج و بی ارزش خواهد شد.

کبابی کردن، بهترین روش پخت

در موضوع همه چیز درباره قارچ بدانید آب پز کردن باعث از بین
رفتن ویتامین های گروه B وC قارچ می شود.
پخت طولانی هم برتراکم و سفتی بافت قارچ می افزاید و سرخ کردن بیش از هفت دقیقه قارچ در روغن
زیاد نیز آن را دیرهضم و پرکالری می کند.
کبابی کردن بهترین روش پخت قارچ است.

در هنگام کبابی کردن، قارچ را در مجاورت
حرارت خیلی شدید قرار ندهید.
قارچ را در فاصله ده سانتیمتری آتش نگه دارید و هر طرف را به مدت کوتاهی گرما دهید.
شعله مستقیم گاز خانگی یا زغال باربیکیو می تواند محصول را سمی کرده و از ارزش تغذیه ای آن بکاهد.

بد نیست خواص قارچ را بدانید

پیشگیری از سرطان

از جمله مزایایی که قارچ برای سلامتی انسان دارد این است خاصیت ضد سرطانی در آن نهفته است. مطالعاتی که بر روی قارچ ها صورت گرفته است نشان می دهد که قارچ ها باعث کاهش تولید سلول های توموری و همچنین کاهش وزن تومور ها می شوند. زمانی که موش های آزمایشگاهی عصاره قارچ را مصرف کردند، کاهش قابل توجهی در رشد سلول های سرطانی پستان رخ داد. آزمایشات ثابت کرد که قارچ در برابر سرطان پروستات و لوسمی نیز بسیار موثر عمل می کند.

رفع خستگی

در موضوع همه چیز درباره قارچ بدانید از مزایای بهداشتی قارچ های کوچک و قهوه ای که با نام Cremini خوانده می شوند، جلوگیری از خستگی است. قارچ ها آنتی اکسیدان های بسیار زیاد و قوی دارند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این تقویت سبب می شود در برابر بیماری های مختلف مصون شوید حتی دربرابر خستگی نیز قوی تر خواهید شد. به دلیل غلظت بالای ویتامین های B که جهت سوخت و ساز مغز و بدن بسیار ضروری هستند، قارچ ها خستگی را رفع می کنند.

تامین پتاسیم بدن

از دیگر خواص قارچ Cremini این است که میزان بسیار بالایی پتاسیم در این ماده خوراکی یافت می شود.

بدن برای بسیاری از فعالیت های سلولی از عنصر پتاسیم استفاده می کند. پتاسیم نقش مهمی در تعادل سطح مواد معدنی در بدن ایفا می کند. رژیم های غذایی حاوی پتاسیم سبب فشار خون سالم تر و بهبود عملکرد عضلات، حفاظت استخوان ها در برابر پوکی و کاهش خستگی می شود. از دیگر خواص پتاسیم این است که به سردرد های میگرنی نیز بسیار کمک می کند.

منبع : سلامت نیوز

[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *