مصرف دوباره روغن سرخ شده
استفاده از روغن در وعده های غذایی ایرانیان به شدت رواج دارد و کمتر کسی بدون روغن غذا تهیه می کند اما بسیاری پس از سرخ نمودن موادغذایی از روغن باقی مانده مجددا استفاده می نمایند اما مصرف دوباره روغن سرخ شده دارای شرایط مخصوصی است که بد نیست در ادامه در نیک صالحی آن را بخوانید.
مصرف دوباره روغن سرخ شده
مصرف مجدد روغن سرخ کردنی برخی افراد از روغنهای مخصوص سرخ کردن، چند بار استفاده میکنند.
استفاده مجدد از روغنها، به شرایط اولین مرتبه مصرف روغن بستگی دارد.
یعنی هرچند که توصیه ما یک بار استفاده از روغنهای سرخکردنی است…
روغن سرخ کردنی اما آنهایی که به دلیل صرفهجویی میخواهند بیش از یک مرتبه روغن مخصوص سرخ کردن را استفاده
کنند، باید حواسشان به حرارتدهی روغن باشد؛ یعنی اگر روغن در مرتبه اول، بیش از اندازه و برای مدت زیادی
حرارت دیده باشد، استفاده مجدد از آن اصلا توصیه نمیشود.
اگر رنگ و بوی روغن در اثر حرارت دیدن، تغییر کرده باشد، باید آن را دور بریزید و از مصرف
مجدد آن خودداری کنید اما اگر روغن را فقط برای تفت دادن یک ماده غذایی استفاده کرده باشید و آن
را بیش از اندازه حرارت نداده باشید یا مدت زمان حرارتدهی طولانی نباشد، میتوانید یک یا نهایت، دو مرتبه دیگر
از این روغن به شرطی که تغییر رنگ و بو نداده باشد، استفاده کنید.
برای استفاده مجدد هم باید هرگونه باقیمانده غذا و مواد جامد را پیش از مصرف دوباره از روغن خارج کنید.
میتوانید روغنی را که یک بار برای سرخ کردن موادغذایی از آن استفاده کردهاید، در صورتی که شرایط لازم را
داشته باشد، پس از خنک شدن داخل ظرف مناسبی بریزید، در ظرف را محکم ببندید و آن را تا مصرف
بعدی در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید.
مدت زمان مصرف روغن دوباره
یادتان باشد که این روغنها را میتوان حداکثر تا یک هفته بعد از اولین استفاده، دوباره مصرف کرد.
یعنی امکان کنار گذاشتن آنها برای مصرف یکی دو ماه دیگر، وجود ندارد.
در ضمن، از آنجا که امکان اکسیداسیون و فساد روغنی که با اکسیژن هوا در تماس است، بسیار بالا میرود،
باید روغن را در این مدت، داخل ظرفهایی با درهای محکم نگهداری کنید.
بد نیست چند نکته مهم برای استفاده مجدد از روغن سرخ کردنی را بدانید
مهم است بدانید که وقتی که قصد دارید روغن را دور بریزید، آن را درون سینک تخلیه نکنید. چرا که ممکن است لوله کشی شما را مسدود کند. اگر می توانید آن را بازیافت کنید.
این نکته را مد نظر داشته باشید که در تمام مصارف سرخ کردنی، اطمینان حاصل کنید روغن قبل از اضافه کردن غذا به دمای مناسب رسیده باشد و به روغن اجازه سوختن ندهید. دماسنج یک لوازم جانبی مناسب به هنگام سرخ کردن است.
ورود آب به روغن ممنوع! به آب اجازه ورود به روغن سرخ کردنی خود را ندهید. به منظور اجتناب از یخ در اطراف غذاهای یخ زده و در هنگام سرخ کردن برای جلوگیری از تراکم از دمیده شدن هوا به درون روغن، از درب استفاده نکنید. روغن به همراه آب درون آن از ترد شدن غذا به هنگام سرخ کردن جلوگیری می کند.
وقتی قصد دارید مجددا از روغن سرخ کرده استفاده کنید سعی کنید پیش از آن غذاهایی با طعم خنثی درون آن سرخ کرده باشید به خصوص زمانیکه به دنبال پخت غذایی با طعم قوی و تازه هستید.
باید بدانید که نور و حرارت، روند اکسیداسیون و تخریب روغن را تندتر میکند، بنابراین به مدت زمانی که روغن را در معرض نور، حرارت و اکسیژن قرار دادهاید، توجه کنید.
به خاطر داشته باشید که مخلوط کردن روغنها با هم نقطه دود را پایین می آورد.
پس از هر بار استفاده از روغن به محض سرد شدن روغن آن را تصفیه کنید ( از صافی ریز عبور دهید) و در ظرف شیشه ای ریخته و درب ظرف را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود. از مخلوط کردن این روغن با روغن تازه اجتناب کنید. این ظرف را در جای تاریک – ترجیحاٌ در یخچال- نگهداری کنید. این روغن در یخچال ممکن است ظاهر ابر مانند پیدا کندکه این حالت با خارج کردن آن از یخچال باید برطرف شود.
مجله سلامت – تندرست نیوز
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید ۰۹۱۲۴۹۶۴۰۴۶