سبوس گندم یا برنج | همه چیز را درباره انواع سبوس و خواص آن ها بدانید

[ad_1]

سبوس به پوسته گندم،برنج،جو می گویند که سرشار از ویتامین های گروه ب ،آهن،منیزیم،فسفر و…میباشد که بسیاری از نیازهای تغذیه ای بدن را تامین می کند اگر به مصرف سبوس علاقمندید بد نیست در ادامه همراه با Niksalehi شوید تا بدانید سبوس گندم یا برنج کدام بهتر است.

سبوس گندم یا برنج

برخی از افراد به لایه نازک و قهوه‌ای روی برنج‌ها سبوس می‌گویند و برخی به پوسته سفت و ضخیم برنج
اما سبوس برنج، همان پوسته نازک و سفت روی برنج است که وقتی از روی دانه‌های برنج برداشته می‌شود، رنگ
آن را از قهوه‌ای به سفید می‌رساند.

سبوس برنج، سرشار از ویتامین‌های گروه B به‌خصوص ویتامین ۱ Bیا همان تیامین است که برای درمان و پیشگیری از
ریزش موها بسیار مفید است.
از طرف دیگر، ‌سبوس‌ها می‌توانند برای درمان یبوست هم بسیار مفید باشند.
البته در درمان یبوست، نقش استفاده از سبوس گندم بسیار پررنگ‌تر از سبوس برنج است.

گندم

افراد مبتلا به یبوست می‌توانند از روزی یک قاشق مرباخوری مصرف پودر سبوس گندم را شروع کنند و پس از
۴ روز، یک قاشق مرباخوری دیگر به آن اضافه کنند.
البته سبوس‌ها زمانی می‌توانند در درمان یبوست موثر باشند که با آب فراوان مصرف شوند.
سبوس‌ها حاوی فیبرهای محلول و نامحلولی هستند که آب را به خود جذب و حجم زیادی را در دستگاه گوارش
ایجاد می‌کنند.
این کار باعث تحریک و افزایش حرکات دودی روده و نرم و آسان شدن دفع مدفوع می‌شود.
شما می‌توانید سبوس برنج را به‌صورت دم‌کرده نیز مصرف کنید یا آب آن را روی برنج بریزید و بخورید.

بد نیست درباره سبوس گندم بیشتر بدانید

سبوس غلات مختلف از نظر ارزش غذایی با هم تفاوت دارند؟

بله. بهترین سبوس در گندم و جو وجود دارد. تفاوت سبوس گندم و جو خیلی زیاد نیست ولی بهتر است سبوس غلات مختلف را با غلات مصرف کنیم نه جداگانه.

مصرف سبوس حد و اندازه‌ای دارد یا هر چه بیشتر بخوریم بهتر است؟

سبوس غلات همان طور که خواص مفیدی دارد اگر بیش از اندازه مصرف شود، می‌تواند مشکل‌ساز شود. اگر میزان مصرف سبوس از حد اعتدال خارج شود، باعث کاهش جذب املاح دو ظرفیتی خواهد شد. مثلاً کلسیم، آهن و روی به ترکیب‌های موجود در فیبر سبوس مانند فیتات‌ها و فسفات‌ها متصل می‌شوند و جذبشان کاهش پیدا می‌کند.

مگر مجاز به دریافت چقدر فیبر از طریق منابع غذایی هستیم؟

حداکثر فیبر مجاز مصرفی روزی ۳۰ گرم است یعنی اگر نان‌ها را سبوس‌دار انتخاب کنیم و در روز ۳-۲ واحد میوه و ۲ فنجان سبزی مصرف کنیم، این مقدار فیبر به دست می‌آید.

سبوس گندم

مصرف سبوس به چه کسانی توصیه می‌شود؟

کسانی که اجابت مزاج خوبی ندارند، اضافه وزن دارند و به چربی، قند و فشارخون بالا مبتلا هستند.

برای چه کسانی باید محدود شود؟

افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند و نمی‌توانند فیبر سبوس را تحمل کنند باید میزان مصرف خود را کاهش دهند. البته برخی افراد نشانگان روده تحریک‌پذیر دارند و گاهی باید سبوس در برنامه غذایی آن‌ها باشد و گاهی نباشد. در این مورد باید با مشاور تغذیه مشورت کرد.

مصرف سبوس به تنهایی خوب است؟

مصرف سبوس را به تنهایی توصیه نمی‌کنم ولی می‌توان در روز به مقدار یک قاشق مرباخوری به افرادی که در شرایط خاص یبوست دارند مثلاً خانم‌های باردار یا شیرده سبوس جداگانه داد.

دکتر سیدضیاءالدین مظهری، استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران

هفته نامه سلامت-تبیان

[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *