خواص لبو | از خواص و فواید لبو تا روش های نگهداری
[ad_1]
شاید بارها لبو خورده اید و از خواص ان بی خبر باشید .لبو همان چغندر است که فواید زیادی هم دارد از جمله برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است . این گیاه خوشمزه سرشار از ویتامین سی می باشد . در این مجموعه قصد داریم تمام خواص لبو را به نمایش بگذاریم . اگر شما هم به دنبال فواید این گیاه خوشمزه ی زمستانی هستید مطالب ما را در نیک صالحی ببینید.
خواص لبو
واقعا چیزی خوشمزهتر از لبوی داغ زیر برف دانه دانه زمستانی پیدا میشود؟! حتی اگر عاشق چای و قهوه هم باشید، لبو چیز دیگری است و مطمئنا هر سال وقتی اولین تکه لبو را در دهان میگذارید، کلی خاطره خوب برایتان زنده میشود! البته برای خوردن لبو لازم نیست تا باریدن برف زمستان صبر کنید؛ همین الان لبوهای خوشرنگو تازه در میوهفروشیها در دسترس هستند و انتظار آشپزخانه شما را میکشند!
لبو یا لپتو؟!
در زبان آشور و بابل چغندر رالپتو میخواندند و در زبان آرامی لپتا و لیپتا؛ پس بعید نیست که اصل لبوی فارسی همین باشد! چغندر دونوع است؛ یکی همین چغندر معمولی است که به رنگ بنفش تیره یا قرمز (لبو) وجود دارد و نوع دیگرآن چغندر قند و به رنگ زرد روشن است.برای آنکه پوست چغندر پخته به آسانی کنده شود، باید وقتی گرم است از آب گرم بیرون آورده و درون
آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوست آن جدا شود.این سبزی خوش طعم و شیرین کالری بسیار کمی داردو به صورت آبپز و به تنهایی، یک دسر خوشمزه است اما نهایت استفادهای که معمولا ما ایرانیها از آنمیکنیم، در تزئین غذا یا نهایتا تهیه دسر ماست و لبوست!درصورتی که اگر بدانید این خوراکی چقدر خاصیت دارد، حتمااز آن استفاده بیشتری میکنید؛ به خصوص که هم عطر و طعم بینظیری دارد و هم اینکه در تمام فصول سال در دسترس نیست.
خواص لبو و تاثیرات آن بر سلامتی
پس باید تا آخر زمستان، حسابی قدرش را بدانیم! البته قدیمی ها می گویند که پیش تر چغندر انواعی متنوعتراز امروز داشته است و حتی از برگ آنها بیشتر از مغز آن استفاده میکردند.اماامروزی ها لبوی خوشآب و رنگ قرمز رنگ را به هر چیزی ترجیح می دهند و این روزها دسترسی به این گیاه زیرخاکی به یکی دو نوع محدود می شود.هر چند عطر لبو در فصل سرد و توی خیابان ها، هوش از سر هر کسی می برد اما برایجلوگیری از آلودگی های احتمالی، خانگیاش توصیه می شود.پس تا دیر نشده دست به کار شوید.
یک چغندر خوب. . .چغندر خوب گیاهی است که زیاد در خاک نمانده باشد چون چغندری که زیادی رسیده باشد، برعکس سایر میوهها کهله میشوند، سفت میشود! برای شناسایی چغندر پیر هنگام خرید، خوب است بدانید این چغندرها معمولا گردنی باریک دارند وشیارهایی روی آنها ایجاد شده.چغندر خام به عسل گیاهی معروف است و در احادیث آمده که خداوند بعد از عسل، شفا را در چغندرقرار داده است و همین موضوع، نشاندهنده ارزش غذایی بالای چغندر است.جالب اینجاست که با وجود مقدار زیاد قند دراین گیاه و خطرات احتمالی برای دیابتی ها، اما مصلح آن یعنی داروی بیماری دیابت در برگ آن نهفته است،البته به شرط آنکه برگ تازه و سرحال را مورد استفاده قرار دهند.
از شیره تا گوشت لبو!
همه اجزای لبو مفید است؛ از ریشه، ساقه و برگ گرفته تا پوست و گوشتش! برگ چغندر خام باعث بهبودورم طحال میشود، همچنین در طب سنتی توصیه شده که برای از بین بردن شوره و چربی مو، سر باجوشانده برگ چغندر شسته شود؛ این جوشانده نه تنها خاصیت ضدشپش دارد که از آن میتوان برای درمان ترک دستو پا نیز استفاده کرد.ضماد برگ چغندر با عسل هم برای رفع طاسی و زگیل موثر است و در طب سنتی توصیه شده است.
حتی اگر برگ چغندر با حنا مصرف شود، برای رویاندن مجدد مو و زیبایی آن تاثیر زیادی خواهد داشت، همچنینمیتوان از چغندر بهعنوان ضمادی برای پانسمان زخم و درمان تاول استفاده کرد.در ضمن املاحی که در شیره چغندر وجوددارد، یک پاککننده بسیار عالی کبد، کلیه و کیسه صفراست.از آنجا که چغندر ملین، نرمکننده و ادرارآور است، برای رفع یبوست عالی است، همچنین درمانکننده التهاب مجاری ادرار، مثانه و بواسیر بوده و برای رفع بسیاری از بیماریهای پوستی مفید است.
نه چربی خون، نه بیماری قلبی و نه سرطان!یافتههای اخیر پژوهشگران نشان میدهد مصرف یک چغندر نیمکیلویی، ۳۵ درصد از فولات مورد نیاز بدن را تامین میکند ودریافت این مقدار کافی از فولات موجب کاهش سطح ترکیبی در خون به نام هموسیستئین میشود.در صورت افزایش این ترکیب در خون، عوامل ایجادکننده بیماریهای قلبی افزایش مییابد.لبو از جمله سبزیجاتی است که سرشاراز فیبرهای محلول بوده و باعث کاهش سطح کلسترول بد LDL میشود.
خواص و فواید لبو و مضرات احتمالی
لبو به خاطر رنگ منحصر به فردش سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدان است.ترکیبات آنتیاکسیدانی مانع از بروز سرطان شده و حتیاز پیشرفت بیماری جلوگیری میکند و از این طریق نیز ریسک بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. در چغندر ترکیباتیبه نام کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها وجود دارد که هم موجب کاهش کلسترول شده و هم از آسیبهای احتمالی که رادیکالهایآزاد به دیواره عروق وارد میآورند، جلوگیری میکند و نهایتا بروز سکتههای قلبی را کاهش میدهد.به این دلیل مصرف چغندر آبپز همراه کمی شکر در این روزها بسیار مفید است، خصوصا در افرادی که سابقه
بیماریهای قلبی در آنها وجود دارد.
از دیگر فواید لبو مىتوان به کنترل فشار خون بالا اشاره کرد؛ بهاین ترتیب که در هر ۱۰۰ گرم چغندر، ۳۸۰ میلىگرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مىکند.لبوخوری پیش از بارداری همیشه پزشکان توصیه میکنند خوب است مادرانی که قصد بچهدار شدن دارند، حداقل ۲ تا ۳ماه قبل از باردار شدن از مکمل اسیدفولیک استفاده کنند تا ذخایر کافی این ماده مغذی قبل از بروز بارداریفراهم شود زیرا کمبود اسید فولیک در این دوران آسیبهای جبران ناپذیری به جنین وارد میکند که از آن جملهمیتوان به عقبماندگی ذهنی و نقص در تشکیل لوله عصبی اشاره کرد.
البته مطالعات جدید در شناسایی تاثیر مصرف چغندر در دوران بارداری نشان داده که مصرف مواد غذایی سرشار از فولاتازجمله لبو، باعث حفظ سلامت جنین میشود.یک زیر خاکی مفید و مغذی سمزدایی لبویی!لبو سرشار از ریزمغذی گیاهی به نام بتالین (یکی از انواع رنگدانههای گیاهیقرمز و نارنجی) است که دو نوع از بهترین بتالینهای موجود در لبو «بتانین» و «ولگازانتین» است و هردو خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و سمزدایی دارند.
البته این رنگدانهها در محصولات دیگری از جمله کلم و ریواس هم پیدا میشوند.بتالین موجود در پوست و گوشت لبو به شما امکان استفاده از این خواص بینظیر و تجربه یک زندگی سالم
را میدهد.فقط حواستان باشد بعضی از بتالینها با افزایش زمان طبخ از بین میروند.بهترین زمان بخارپز کردن لبو ۱۵ دقیقه (به صورت حلقههای نازک) یا کمتر و کباب کردنش زیر یکساعت است.حتی میتوانید لبو را به صورت خام و رنده شده همراه با ماست، هنگام صرف غذا میل کنید.
پیشگیری از ابتلا به سرطان!
تحقیقات آزمایشگاهی بر سلولهای تومور انسان نشان داده که ذرات بتانین موجود در لبو میتواند با سرکوب آنزیمهای ملتهبکننده، رشدسلولهای تومور را کاهش دهد.در این آزمایش سلول تومورهای کولون، شکم، عصب، ریه، سینه، پروستات و بافت بیضهای مورد بررسی قرار گرفتند و گرچه خواص پیشگیری از سرطان توسط لبو اثبات نشده اما دانشمندان با خوشبینی بیشتری بتانین و سایر بتانینهای موجود در لبورا مورد بررسی قرار میدهند تا ارزش لبو در پیشگیری و درمان انواع خاصی از سرطانها مشخص شود.
قرمز پرخاصیت مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن، بعد ساقههایش و بعد از آن ریشه است که پخته آن همان لبویخودمان است.وقتی چغندر پخته میشود، کالری موجود در آن به دلیل آزاد شدن کربوهیدراتها و پروتئینها بیشتر شده و راحتتر دردسترس سیستم گوارشی قرار میگیرد.
سیب سبز
[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046