آلرژی و موادغذایی | همه چیز را درباره موادغذایی افراد مبتلا به آلرژِی بدانید

[ad_1]

حساسیت و آلرژی واکنش زیاد سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل مختلف است.عوامل مختلف مانند گرده ی گل،آجیل،ماهی ،تخم مرغ،عسل و سایر موادغذایی می توانند موجب حساسیت در افراد شوند.افرادی که دچار آلرژی هستند لازم است از موادغذایی مخصوص استفاده کرده و از سایر غذاها جلوگیری نمایند در ادامه همراه با Niksalehi شوید تا درباره آلرژی و موادغذایی بیشتر بخوانید.

آلرژی و موادغذایی

عوامل آلرژی زا بسیار متنوعند.
دربرخی مناطق گرده افشانی گیاهان در اوایل بهار صورت می گیرد، بنابراین در این مناطق، آلرژی فصلی نیز در همان
زمان آغاز می شود.
ممکن است در برخی مناطق به دلیل آب و هوای منطقه و نوع گیاهان محیط، در پاییز علایم آلرژی بروز
کند.
آلرژی فصلی اغلب با آبریزش بینی و چشم، تنگی نفس، عطسه، سرفه، قرمزی چشم ها، خارش، کهیر و علایم دیگر
همراه است.
آلرژی در واقع عکس العمل شدید سیستم ایمنی، هنگام ورود یک ماده خارجی به بدن است.
ورود مواد آلرژن به بدن موجب افزایش ترشح هیستامین می شود.
هیستامین ماده ترشحی درون ریزی است که با تحریک اعصاب، پیام را در سراسر بدن منتشر کرده و موجب تحریک
و برانگیختگی سیستم ایمنی می شود.

تنها راه درمان آلرژی دوری از ماده آلرژی زاست.
درمان های دارویی تنها علایم آلرژی را کنترل کرده و درمان قطعی به شمار نمی روند.

در ادامه این مطلب به ارتباط آلرژی های فصلی با غذا می پردازیم.
خوب است بدانید که بسیاری از غذاها ممکن است فقط تشدید کننده آلرژی باشند نه ایجاد کننده آن، یا اینکه
برعکس برخی مواد غذایی باعث کاهش علایم آلرژی فصلی شوند نه درمان آن.

آلرژی و موادغذایی

آلرژی

غذاهایی که آلرژی را تشدید می کنند

افراد مبتلا به آلرژی گرده گل ها و گیاهان ممکن است با مصرف میوه و سبزی تازه، دچار خارش
و تورم در ناحیه لب ها، زبان، گلو و سقف دهان شوند.
شدت علایم در افراد مختلف متغیر است و معمولاً خطرناک نیست، اما ممکن است به ندرت واکنش های آنافیلاکسی (علایم
شدید آلرژی که می تواند منجر به مرگ گردد) را باعث شود.
معمولاً میوه ها و سبزیجات پخته توسط این افراد بهتر تحمل می شوند.از جمله میوه و سبزی هایی که ممکن
است آلرژی فصلی را در این افراد تشدید کنند و باعث خارش و تورم دهانی شوند عبارتند از سیب،
هویج، کرفس، گوجه فرنگی، فندق، خربزه، موز، گیلاس، زردآلو و هلو.
عدم مصرف یا مصرف کمتر این مواد شرایط بیمار را بهبود می بخشد.

غذاهای ضد آلرژی مصرف برخی از مواد غذایی باعث تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی در مقابل آلرژی فصلی می
شود.

غذاهای پر فیبر و ماست بخورید

طبق یافته های محققان دانشگاه میشیگان حفظ تعادل میکروبی روده افراد را در مقابل آلرژی فصلی و آسم محفاظت می
کند.
برای حفظ تعادل میکروبی دستگاه گوارش از غذاهای غنی از فیبر نظیر میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار و مغزها
استفاده کنید.
ماست یکی دیگر از مواد غذایی مفید بر علیه آلرژی است.
مطالعه بر روی ۱۲۰ فرد بزرگسال توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داد که مصرف ۱۸۰ گرم ماست در روز، تعداد
روزهایی که افراد دچار تب یونجه می شدند را کاهش داد، همچنین این افراد علایم آلرژیک کمتری را تجربه کردند.

چای سبز بنوشید

طبق یافته های محققان ژاپنی، چای سبز به دلیل داشتن متیلات اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) می تواند خواص ضد آلرژیک
داشته باشد، لذا مصرف روزانه آن توسط محققان توصیه شده است.

اسیدهای چرب اُمگا-۳ مصرف کنید

مطالعات نشان داده است که مصرف اسیدهای چرب امگا-۳ می تواند بدن را علیه تولید بالای برخی آنتی بادی هایی
که آلرژی را تشدید می کنند، محافظت نماید.
علاوه بر این، امگا-۳ خواص ضد التهابی نیز دارد که شدت علائم آلرژیک را کاهش می دهد.
ماهی به خصوص انواع چرب آن، منبع غنی اسیدهای چرب امگا-۳ است.
علاوه بر ماهی های چرب، گردو و تخم کتان هم از منابع خوب، امگا ۳ هستند.

بد نیست درباره آلرژی و موادغذایی بیشتر بدانید

اگر می‌دانید آلرژی غذایی دارید، این مراحل را دنبال کنید:

در خوردن و نوشیدن دقت کنید. حتما برچسب‌های مواد غذایی را با دقت بخوانید.

اگر قبلاً واکنش شدیدی داشته اید، یک دستبند یا گردنبند هشداردهنده پزشکی بپوشید تا در صورت بروز واکنش و عدم توانایی صحبت به دیگران این امکان را می‌دهید تا بفهمند شما آلرژی غذایی دارید.

در مورد استفاده از اپی نفرین اورژانسی با پزشک خود صحبت کنید. اگر در معرض واکنش شدید آلرژیک هستید، شاید بهتر باشد اپی نفرین اتواینجکتور به همرا داشته باشید.

در رستوران‌ها مراقب باشید. مطمئن باشید سرآشپز می‌داند شما نمی‌توانید غذایی را که به آن حساسیت دارید بخورید. باید کاملاً مطمئن شوید وعده غذایی که سفارش می‌دهید حاوی آن ماده غذایی نباشد. همچنین، اطمینان حاصل کنید که مواد غذایی روی سطوح یا قابلمه‌هایی که حاوی ماده حساسیت‌زا هست، تهیه نشده است.

آلرژی و موادغذایی

موادغذایی

در گفتن نیازهای خود درنگ نکنید. اعضای کارکنان رستوران معمولاً وقتی درخواست شما را درک کنند، از کمک کردن خوشحال می‌شوند.

قبل از ترک منزل میان وعده‌هایی را تهیه کنید. در صورت لزوم، هنگام مسافرت یا تجربیات مشابه، از غذاهای بسته‌بندی شده که فاقد ماده حساسیت زا هستند استفاده کنید. اگر در یک مهمانی شما یا فرزندتان نمی‌توانید کیک یا دسر را بخورید، غذای مخصوص خودتان را همراه داشته باشید تا در مهمانی اوقات خوبی را تجربه کنید.

سیمرغ – درمانکده

[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *