فواید کاهو سکنجبین | آشنایی با فواید کاهو سکنجبین و ارزش غذایی کاهو

[ad_1]

فواید کاهو سکنجبین را در مقاله زیر حتما بخوانید.
کاهو یکی از پرمصرف ترین سبزیجات دنیاست و از خواص بی نظیر آن
هرچه بگوییم کم گفته ایم. کاهو یکی از منابع غنی ویتامین های K و A می باشد.
برای آشنایی بیشتر با فواید کاهو سکنجبین با ما در نیک صالحی همراه باشید.

فواید کاهو سکنجبین

معمولا سیزدهم فروردین روز پایانی دوره نوروز است؛ در این روز که زیاد هم خوشایند بچه مدرسه ای ها و
کارمندان نیست، خانواده ها به دشت و دمن و باغ و صحرا می روند و ناهار، غذاهای سبزی دار مثل
آش رشته، کوکو و خورش های سبزی دار که اغلب با سبزی های کوهی درست می شود، می پزند و
به عنوان عصرانه خوراکی های باقی مانده نوروز را مصرف کرده و کاهو با سکنجبین می خورند، اما دلیل خوردن
کاهو سکنجبین چیست و چه مزیتی دارد؟

فواید کاهو سکنجبین

فواید کاهو سکنجبین

طبع سکنجبین

کاهو سکنجبین یکی از خوردنی ها با طبع معتدل است.
کاهو سرد و سکنجبین طبع میانه ای دارد و برای آن هایی که در ایام عید به وفور تنقلات و
شیرینی با طبع گرم خورده اند بسیار لازم و تعدیل کننده مزاج است.سکنجبین منافع سرکه را دارد و می تواند
متعادل کننده حرارت و التهابات کبد باشد و در بریدن صفرا شهرت فراوانی دارد.نام اصلی سکنجبین، سرکه انگبین بوده چون
در قدیم آن را از ترکیب سرکه و عسل یا سرکه و شیره درست می کردند که در مقایسه با
سکنجبین های امروزی که از سرکه و شکر تهیه می شود، مغذی تر بوده است البته لازم است بدانید، می
توانید طبع سکنجبین را برای افراد گرم و سرد مزاجان تا حدودی تغییر دهید.

می پرسید چگونه؟ اگر گرم مزاج هستید و در عید هله هوله زیاد خورده اید بهتر است به سکنجبین مقداری
عرق کاسنی که مزاج سرد و خنکی دارد بیفزایید و همراه کاهو میل کنید، اما اگر سرد مزاج هستید خوب
است چند شاخه نعنای تازه که طبع گرمی دارد، در سکنجبین قرار دهید تا عطر و اسانس نعنا را به
خود بگیرد و مزه دار شود.

خواص کاهو با سکنجبین

نقش کاهو با سکنجبین پررنگ تر می شود!

کاهو یک سبزی مغذی و پرفیبر است که به رفع یبوست کمک می کند و طبع سرد آن از خشکی
و گرمی مزاج می کاهد.هرچه برگ های آن تیره تر باشد مواد مغذی زیادتری در خود ذخیره کرده و نسبت
به برگ های جوان و روشن کاهو ارزش بیشتری دارد.
ساقه کاهو در مقایسه با برگ کاهو فیبر بیشتری داشته و با لینت مزاج به دفع سموم و کنترل کلسترول
خون کمک می کند.
کاهو در مقایسه با برخی سبزیجات، نیترات کودهای شیمیایی را به میزان بیشتری در خود ذخیره می کند، اما اگر
برگ های خارجی کاهو را که معمولا ضخیم و از بین رفته هستند قبل از خوردن جدا کرده و دور
بریزید، عامل انتقال سموم آفت کش به دیگر برگ های کاهو از بین می رود.

جالب است بدانید کاهوهای تلخ با تحریک و تولید بزاق و شیره معده به هضم بهتر غذا کمک کرده و
هر چه هضم بهتر باشد، میزان جذب موادمغذی دریافتی بالاتر خواهد رفت.کاهو همراه سکنجبین نیکوترین اثر را در اعتدال و
لینت مزاج دارد و بهتر است سکنجبین را به صورت خانگی و با عسل یا شیره تهیه کنید.توجه داشته باشید
اگر میزان سرکه سکنجبین از اعتدال خارج شود طبع آن سرد و برای مبتلایان به زخم معده و روده زیانبار
می شود و اگر شیرینی آن زیاد شود طبع آن گرم و بسیار چاق کننده خواهد شد.

سکنجبین مصلح کاهو

هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح است؛ منظور از مصلح یعنی نوعی ماده ی غذایی یا گیاهی دارویی که
مصرف آن به همراه غذای مورد نظر، اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا و جذب غذا و اثرگذاری
غذا را در بدن و ارگان‌های مربوطه مضاعف خواهد کرد.
در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می شده است و تقریباً غذایی و میوه های یافت
نمی شود که بدون مصلحات مصرف شود. سکنجبین نیز از آن جمله است:

اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورند، اشتها آور است.اگر آب پخته کاسنی
را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب های طولانی و مداوم است.توجه داشته باشید اگر میزان سرکه سکنجبین از
اعتدال خارج شود طبع آن سرد و برای مبتلایان به زخم معده و روده زیانبار می شود و اگر شیرینی
آن زیاد شود طبع آن گرم و بسیار چاق کننده خواهد شد.

سکنجبین با طبع گرم یا سرد؟

سکنجبین با طبع گرم یا سرد؟

خواص گیاه کاهو

کاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است و خواص زیر را دارد:۱) کاهو تمیز
کننده خون است.
۲) کاهو به علت داشتن آهن خونساز است.
۳) ضد تورم است.
۴) کاهو خواب آور و آرام بخش است.
۵) کاهو برای ضعف اعصاب مفید است.
۶) کاهو ملین و ادرار آور است.
۷) خوردن کاهو برای مالیخولیا مفید است .
۸) کاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می کند.
۹) اگر کاهو را با سکنجبین و یا سرکه بخورند اشتها آور است.
۱۰) کاهو اثر ضد تشنج دارد.
۱۱) درد معده را تسکین می دهد.۱۲) برای برطرف کردن درد سینه کاهو را بپزید و بخورید.۱۳) زنان شیرده اگر
می خواهند که شیرشان زیاد شود باید کاهوی پخته بخورند.۱۴) ورم غدد لنفاوی را برطرف می کند.

تاثیر مصرف کاهو در افراد دارای مزاج بلغمی

اگر کاهو را به تنهایی بدون سکنجبین مصرف کنیم ممکن است رطوبت، تری و سردی آن تاثیر نامطلوبی بر روی
افرادی که سن بالا دارند یا دارای مزاج بلغمی هستند بر جای بگذارد اما اگر به همراه سکنجبین مصرف شود این عوارض را به همراه نخواهد داشت.

معمولاً اثرات سوء کاهو را سکنجبین از بین می‌برد و از گذشته تیز در رژیم غذایی ایرانیان این دو به همراه یکدیگر مصرف شده است.

خواص گیاه کاهو

خواص گیاه کاهو

جام جم – لقمه، عصر ایران، رکنا، باشگاه خبرنگاران جوان

[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *