نگاه روحانی به فعالیت‌های اقتصادی سپاه


ما در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارش‌های اقتصادی را به گونه‌ای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.« اقتصادنیوز » از آبان ۱۳۹۹ هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارش‌های اقتصادی همان روز سال‌های ۱۳۵۰، ۱۳۶۰، ۱۳۷۰، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ کرد.

پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سال‌های اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۲، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۲ تقدیم مخاطبان می‌شود.

۲۶ شهریور ۱۳۵۲؛ نرخ کالاها اعلام شد

هیات عالی نظارت بر اتاق‌های اصناف به پیشنهاد وزارتخانه‌های اقتصاد و کشاورزی و منابع طبیعی نرخ گوشت گوسفند، مرغ، تخم‌مرغ، کره و پنیر و اتومبیل پیکان را تصویب و برای اجرا به اتاق‌های اصناف ارسال کرد. این نرخ که در شماره امروز اطلاعات چاپ می‌شود، قیمت رسمی تصویب شده در هیات عالی نظارت است و دکتر سام وزیر کشور و رئیس هیات عالی نظارت دستور اجرای نرخ‌ها را به اتاق‌های اصناف صادر کرده است.

نرخ شیر: عمده‌فروشی تحویل در کارخانه یا محل کار کرایه بار عهده فروشنده: هر لیتر ۱۳٫۵ ریال: خرده‌فروشی شیر پاستوریزه به مصرف‌کننده بطری یک چهارم لیتری بدون شیشه ۵ ریال: پاکت یک ششم لیتری ۶ ریال، بطری یک دوم لیتری ۱۰ ریال، توزیع شیر غیرپاستوریزه و فروش آن ممنوع است.

نرخ کره و پنیر: عمده‌فروشی کره پاستوریزه داخلی هر کیلو ۱۶۰ ریال، خرده‌فروشی هر کیلو ۲۰۰ ریال، عمده‌فروشی هر کیلو ۲۰۰ ریال، عمده‌فروشی کره پاستوریزه خارجی هر کیلو ۱۳۵ ریال، خرده‌فروشی ۱۶۰ ریال، عمده‌فروشی پنیر بلغاری هر کیلو ۱۱۷ ریال، خرده‌فروشی هر کیلو ۱۴۰ ریال، پنیر لیقوان تبریز درجه یک هر کیلو ۱۰۰ ریال، خرده‌فروشی هر کیلو ۱۲۰ ریال، سایر انواع پنیر درجه دو هر کیلو عمده‌فروشی ۸۰ ریال و خرده‌فروشی هر کیلو ۹۵ ریال، این نرخ‌ها برای مدت شش ماه اعلام شده است.

نرخ گوشت گوسفند: ران با استخوان هر کیلو ۱۳۰ ریال، سردست و ماهیچه با استخوان هر کیلو ۱۲۰ ریال، راسته بدون استخوان هر کیلو ۱۵۰ ریال، قلوه‌گاه و سرسینه، دنبه و چربی هر کیلو ۷۰ ریال، گردن بدون استخوان هر کیلو ۱۱۰ ریال.

۲۶ شهریور ۱۳۸۲؛ کارت‌های هوشمند به جای کالابرگ

مدیرکل امور اجرایی ستاد بسیج اقتصادی کل کشور گفت: با مصوبه شورای اقتصاد از مرحله سیزدهم، کارت‌های هوشمند جایگزین کالابرگ خواهد شد.

جواد اسماعیلی اظهار کرد: این کار با هزینه تمام‌شده ۵۰ میلیارد تومان برای ۱۲ سال و برای اولین بار در ایران اجرا می‌شود.

وی افزود: هم‌اکنون مبلغ دریافتی به ازای هر نفر برای سه سال ۱۵۰ تومان است، اما در جریان توزیع کارت‌های هوشمند به ازای هر نفر و برای مدت ۱۲ سال ۱۰۰۰ تومان اخذ خواهد شد.

اسماعیلی با اشاره به آغاز توزیع مرحله دوازدهم کالابرگ‌های روستایی و عشایری خاطرنشان کرد: با اتمام توزیع این کالابرگ‌ها توزیع کالابرگ‌های شهری آغاز می‌شود.

حذف «قیمت دستوری» از معاملات بورس فلزات

بورس فلزات به‌عنوان نخستین بورس کالای ایران دیروز با یک معامله نمادین بین وزرای بازرگانی و صنایع و معادن که در آن ۴۰ تن مس مفتول توسط اسحاق جهانگیری به محمد شریعتمداری فروخته شد، سرانجام افتتاح شد.

همزمان با افتتاح رسمی بورس فلزات، وزیر صنایع و معادن از تصمیم مهم دولت و تفسیر موافق مجلس خبر داد مبنی‌بر اینکه «فلزاتی که در بورس فلزات پذیرفته می‌شوند از قیمت‌گذاری دستوری دولت معاف خواهند شد.»

جهانگیری با بیان اینکه راه‌اندازی بورس فلزات باعث رشد صنایع فلزی کشور خواهد شد، گفت: طبق قانون برنامه پنج ساله سوم مصوبه هیات وزیران و قانون استفساریه مجلس، فلزاتی که در بورس فلزات پذیرفته شوند و یا مورد معامله قرار گیرند، از شمول قیمت‌گذاری دولتی آزاد می‌شوند.

شریعتمداری نیز مهم‌ترین هدف از راه‌اندازی بورس فلزات را حرکت به سمت تجارت بین‌الملل عنوان کرد و گفت: تحصیل در امر تجارت اعم از صادرات، واردت و اصلاح ساختاری در قوانین مربوط به این بخش از مهم‌ترین عوامل تاسیس این مجموعه بوده است.

پژو ۲۰۶ صندوق‌دار جایگزین پیکان می‌شود

عضو هیات‌مدیره ایران‌خودرو گفت: خودرو پژو ۲۰۶ صندوق‌دار جایگزین پیکان می‌شود.

دکتر رحیم اسماعیلی افزود: طبق توافق‌های قبلی قرار بود ایران خودرو با همکاری شرکت فیات، خودرویی کوچک جهت جایگزین کردن پیکان تولید کند؛ اما به دلیل اینکه شرکت فیات توسط شرکت GM آمریکا خریداری شده، مذاکرات ما به حالت تعلیق درآمد و امکان به نتیجه نرسیدن آن فراوان است.

 

خرید زعفران

نیازمندی های جزیره قشم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *