باقلا و خاصیت های آن
باقلا یکی از حبوبات بسیار پرخاصیت است که به شکل های مختلف مصرف می شود اما زیاده روی در مصرف باقلا هم مانند سایر موادغذایی عوارضی دارد در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا درباره باقلا و خاصیت های آن و عوارض آن بیشتر بخوانید.
باقلا و خاصیت های آن
در این مطلب سعی شده تا به بهترین نحو شما را با گیاه باقلا آشنا کنیم
خواص داروئی باقلا :
باقلا از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد.
۱) دم کرده گل باقلا
ضد تشنج و ادرار آور است.
۲) دم کرده گل باقلا سنگ کلیه را دفع می کند و برای قولنجهای کلیوی
مفید است.
۳) جوشانده باقلا برای ورم مثانه مفید است.
۴) جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم دارد.
۵) از جوشانده باقلا
برای درمان نقرس استفاده کنید.
۶) باقلا را اگر با سرکه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را
درمان می کند.
۷) برای رفع گرفتگی صدا باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط کنید و بخورید.
۸) ضماد باقلا
با شنبلیله و عسل برای نرم کردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.
۹) ضماد باقلا جوش و
کورک را می رساند و چرک را خارج می کند.
۱۰) برای درمان تکرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا استفاده کنید.
۱۱)
برای رفع التهاب و درد نوک انگشتان و ناخن باید یک مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب بجوشانید
و بگذارید کمی سرد شود و انگشتان خود را به مدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.
مضرات باقلا :
باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و معده می کند برای جلوگیری از این عوارض باید
ابتدا باقلا را پوست کنده و بجوشانید و آب آن را دور بریزید.
سپس به آن مقداری آب اضافه کرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند دارچین و
فلفل بخورید.مصرف باقلای تازه ممکن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید کند که گاهی موجب مرگ می شود، بنابراین باید
در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط کنید.
معمولا ً اشخاصی که به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یک آنزیم مخصوص هستند.
علت بیماری فاویسم
در فاویسم گلبولهای قرمز خون ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از خوردن باقلا شروع به تخریب شدن نموده و هموگلوبین
خود را به گردش خون آزاد میکنند.
در نتیجه زردی و گاهی نارسایی کلیوی ممکن است ایجاد شود.
این علایم دارای یک پایه ژنتیکی هستند: کمبود گلوکز ۶ – فسفات دهیدروژناز که حدود ۴۰۰ میلیون نفر به آن
مبتلا هستند.
این آنزیم اولین واکنش مسیر پنتوز فسفات را کاتالیز میکند که تولید NADPH میکند.
این ماده احیا کننده در بسیاری از مسیرهای بیوسنتتیک ضروری بوده و همچنین سبب حفاظت سلول در برابر آسیب اکسیداتیو
پراکسید هیدروژن و رادیکالهای آزاد سوپراکسید میشود.در مبتلایان به کمبود گلوکز ۶ – فسفات دهیدروژناز ، تولید NADPH کاهش یافته
و سمزدایی پراکسید هیدروژن متوقف میشود.
در این حالت آسیب سلولی به صورت پراکسیداسیون لیپیدی و شکسته شدن غشای گلبولهای قرمز و اکسیداسیون پروتئین و DNA
رخ میدهد.
فیثاغورث ، فیلسوف و ریاضیدان یونانی ، پیروان خود را از مصرف باقلای فاوا منع کرد که احتمالا علت آن
ایجاد بیماری فاویسم در تعداد زیادی از مردم بوده است که در مواردی میتوانست کشنده باشد.
روایات در مورد باقلا : محمد بن یعقوب درکتاب فروع کافی از حضرت امام رضا علیهالسلام روایت کرده که فرمود:
خوردن باقلا موجب زیادی مغز ساقهای پا و تقویت آنها میشود.
امام صادق علیهالسلام میفرماید: باقلا را با پوست بخورید زیرا که باقلا را با پوست خوردن معده را شستشو میکند.
در کتاب مکارمالاخلاق از رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده است که فرمود: طعام حضرت عیسی باقلا بود تا آن موقعی
که به آسمان بالا رفت، حضرت عیسی چیزی نخورد که آتش آن را تغییر داده باشد.
بد نیست درباره باقلا و خاصیت های آن را بدانید
سرشار از فیبر است.
باقلا مانند سایر لوبیاها سرشار از فیبر بوده که به عمل هضم کمک کرده و عمل دفع را آسانتر میسازد. لوبیاها سرشار از فیبرهای خوراکی هستند که با تمیز کردن ذرات موجود در خون که میتوانند منجر به بیماریهای قلبی شوند سطح کلسترول و تریگلیسیرید خون را تنظیم و کنترل میکنند.
علاوه بر آن مصرف فیبر باعث تنظیم سطح قند خون میشود از اینرو برای بیماران دیابتی مصرف آن تویه میشود. مصرف فیبر ممکن است خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش دهد چرا که به حرکت سریعتر غذاها در بدن کمک کرده و باعث پیشگیری از ماندن غذاهای سرطانزا در بدن میشود.
سرشار از پتاسیم است.
باقلا سرشار از پتاسیم بوده که تاثیرات مفیدی بر سطح فشارخون دارد. پتاسیم سومین ماده معدنی مورد نیاز بدن است. کمبود این ماده معدنی در بدن منجر به ایجاد رخوت و سستی، عمل نامنظم قلب، استرس و زودرنجی میشود.
البته استفاده بیش از حد پتاسیم خطراتی را نیز به دنبال خواهد داشت و حتی پزشکان نیز در تجویز مکملهای پتاسیم به بیمارانی که مطمئن هستند دارای کمبود این ماده معدنی هستند، تامل میکنند.
پتاسیم موجود در مواد غذایی مانند باقلا جایگزین بسیار ایمنتری برای حفظ سطح سالم پتاسیم در بدن هستند.
دکترسلام -همشهری آنلاین
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046