شیر کم چرب یا پرچرب
احتمالا سوالی که به هنگام خرید شیر ذهن شما را مشغول می کند انتخاب بین شیر کم چرب و پرچرب است
باید بدانید هرچقدر میزان چربی در شیر بیشتر باشد جذب کلسیم آن در بدن کمتر است و همان طور که میدانید
کلسیم یکی از ضروری ترین مواد مورد نیاز بدن است که به رشد و استحکام استخوان،مو و دندان کمک می کند.
اما چربی موجود در شیر برای تامین انرژی مورد نیاز نوجوانان لازم است در نتیجه هرفرد باید با توجه به نیاز خود
شیر پرچرب یا کم چرب مصرف کند در این مطلب در Niksalehi به سوال شیر کم چرب یا پرچرب پاسخ داده ایم.
شیر کم چرب یا پرچرب
پیشگیری از چاقی
مطالعه منتشر شده توسط محققان شوئدی نشان می دهد که مردان میانسال که شیر و محصولات لبنی پر چرب
مانند کره و خامه مصرف، میکنند در مقایسه با مردانی که کم چرب استفاده میکنند یا اصلا استفاده نمی کنند
چاق نیستند.
مطالعه در طی یک دوره دوازده سال انجام شد، و در آن بر مصرف میوه و سبزیجات و ورزش تاکید
شده است ، و سیگار و مصرف الکل باید کاهش یابد
کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی
در مبحث شیر کم چرب یا پرچرب ،در مجله اروپایی تغذیه ۱۶ تحقیق مربوط به چربی
شیر و اثر آنها بر سلامت انسان بیان شده است.
در آغاز بر این باور بودند که مصرف چربی شیر خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را
افزایش میدهد.
ولی با بررسی این تحقیقات به این نتیجه رسیدند که چربی شیر به هبچ وجه بیماریهای قلبی را افزایش نمیدهد.
در واقع، از آنجایی که آنها خطر ابتلا به چاقی را کاهش میدهد، به طور غیر مستقیم خطر ابتلا به
بیماری قلبی را نیز کم میکند
محتوای تغذیه شیر
مطالعات نشان داده اند که نوع شیر مهم نیست (شیر کم چرب، ۲
درصد یا شیر کامل چرب) دو لیوان در روز، حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش می دهد ، با
توجه به تحقیقات انجام شده در بریتانیا.
شیر حاوی مقدار زیادی از چربی های اشباع نشده است، بدون در نظر
گرفتن نوع شیری که می نوشید، هر شیشه بیش از یک سوم از نیاز روزانه کلسیم، هشت گرم پروتئین و
مقدار زیادی از سایر مواد مغذی مانند پتاسیم، فسفر و ویتامین D و B را تامین میکند.
بد نیست بدانید آیا احتمال دیابت با مصرف شیر وجود دارد
احتمال دیابت
آزمایشات نشان داده بین مصرف محصولات لبنی و احتمال دیابت، ارتباط وجود دارد اما دانشمندان
هنوز در حال شفاف سازی ارتباط بین این دو هستند و هنوز نتیجهی قطعی را اعلام نکردهاند.
مثلاً، مروری که در سال ۲۰۱۳ روی ۱۴ تحقیق انجام شد اینگونه استنباط کرد که
افزایش معتدل مصرف محصولات لبنی میتواند از بروز دیابت نوع دوم پیشگیری کند.
مقالهای که در سال ۲۰۱۴ در Metabolism Clinical and Experimental منتشر شد
میگوید، دلایل متعددی برای تأثیر مثبت لبنیات بر احتمال دیابت نوع دوم وجود دارد.
اگر خوردن غذاهای کم چرب مانند شیرهای کم چرب یا بدون چربی باعث شود
مصرف غذاهای شیرینتان را بیشتر کنید، تأثیر منفی بر احتمال دیابت نوع دوم
و افزایش وزن خواهد گذاشت. جایگزین کردن غذاهای پرچرب با غذاهایی که قند
سادهی فراوانی دارند، ابداً توصیه نمیشود.
شیر کم چرب و کاهش وزن
شیر کامل، کالری و چربی بیشتری دارد، بنابراین از لحاظ تئوریک اینطور به
نظر میٰرسد که شیر کم کالری و کم چرب برای کاهش وزن سودمند است. اما اینطور نیست!
اطلاعات جمعآوری شده از ۱۸۰۰۰ بزرگسال نشان داد آنهایی که مصرف
عمدهی لبنیاتشان از انواع پرچرب بوده است، احتمال چاق شدن یا دچار افزایش وزن
شدن در آنها بسیار کمتر بوده است. چاقی یا اضافه وزن، احتمال ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش میدهد.
سندرم متابولیک میتواند ریسک فاکتورهایی چون افزایش قند خون، افزایش
فشارخون، افزایش سایز دور کمر، افزایش تریگلیسرید خون و یا افزایش کلسترول خون را در بر داشته باشد.
مطالعهای که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، ارتباط میان مصرف لبنیات، نوع لبنیات
مصرفی و احتمال سندرم متابولیک را مورد آزمایش و بررسی قرار داد. محققان دریافتند بین مصرف لبنیات پرچرب و احتمال سندرم متابولیک، ارتباط معکوس وجود دارد. اما این ارتباط در مورد لبنیات کمچرب مشاهده نشد.
لبنیات پرچرب و چاقی
در پاسخ به این سوال که شیر کم چرب یا پرچرب بهتر است بدانید اینکه چرا لبنیات پرچرب میتواند احتمال چاقی و افزایش وزن را کاهش بدهد، نیاز به مطالعات گستردهتر دارد. یک دلیل منطقی این ارتباط ممکن است این باشد که خوردن غذاهای پرچرب مانند مغزها و آووکادو میتواند احساس سیری بیشتری ایجاد کرده و نیاز به مصرف غذای بیشتر را کم کند. اگر مصرف عمدهی شما از غذاهای کم چرب باشد، این احتمال که برای جبران سراغ غذاهای شیرینتر بروید بیشتر خواهد شد. نکتهی مهم اینجاست که نباید تنها روی یک نوع چربی متمرکز بمانید و باید از طیف گستردهای از این منابع بهره ببرید.
دکتر سلام – همشهری آنلاین
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046