سرخ کردن ماهی | همه چیز را درباره مضرات سرخ کردن ماهی بدانید

[ad_1]

ماهی یکی از مواد غذایی لذیذ و پرطرفدار می باشد که مصرف آن به همه افراد توصیه می شود.اگر شما هم به ماهی علاقمندید و همیشه آن را به صورت سرخ شده می خورید بد نیست در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا درباره مضرات سرخ کردن ماهی و بهترین نحوه ی پخت آن بیشتر بخوانید.

سرخ کردن ماهی

بدن ما به خودی‌خود، قادر به تولید امگا۳ نیست و ما باید برای حفظ سلامت ارگان‌های حیاتی بدنمان، امگا۳ را
از طریق غذاهای حاوی آن، وارد بدن‌ خود کنیم.
امگا۳ علاوه بر ماهی در روغن زیتون، گردو و روغن کانولا هم وجود دارد.اگر علاقه چندانی به مصرف ماهی ندارید،
می‌توانید آن را از شب قبل با انواع ادویه‌های دلخواه و آبلیمو، طعم‌دار کنید تا این گوشت پرخاصیت را در
برنامه غذایی‌تان داشته باشید.

گوشت ماهی، دارای باکیفیت‌ترین نوع پروتئین است و میان گوشت‌های مختلف، کالری پایینی هم دارد.
اگر بتوانید ماهی‌ را با سبزیجات مختلف بخارپز و تنوری کنید یا با حرارت ملایم و با کمک روغن‌های زیتون
و کانولای مخصوص سرخ کردن، تفت دهید، ارزش تغذیه‌ای وعده غذایی خود را بالاتر خواهید برد.

سرخ کردن عمیق ماهی ، تاثیر چندانی بر از بین رفتن امگا۳ آن ندارد اما می‌تواند باعث افزایش چربی و
کلسترول دریافتی شما از یک وعده غذایی شود.
یادتان باشد مصرف ۲ وعده ماهی در هفته (هر وعده حدود ۳۰۰ گرم) می‌تواند امگا۳ کافی را برای بدن تامین
کند.
بد نیست بدانید مصرف حداقل یک وعده ماهی در طول هفته هم می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را تا
۵۰ درصد کم کند.

ماهی سرخ شده

فواید مصرف ماهی

تحقیقات جدید نشان می‌دهند سلول‌های آن قسمت از مغز که مسوول حفظ حافظه و قدرت یادگیری است، در آن گروه
از افرادی که حداقل یک وعده ماهی بخارپز یا تنوری در طول هفته مصرف می‌کنند، بزرگ‌تر از سایر افراد است.

از طرف دیگر، مصرف خوراکی‌های سرشار از امگا۳ مانند ماهی، می‌تواند کمک بزرگی به درمان برخی مشکلات پوستی مانند پسوریازیس
و خشکی پوست کند.
مصرف ماهی در دوران بارداری به رشد بهتر مغز جنین و در دوران کودکی (از ۱۸ ماهگی به بعد) به
تقویت حافظه و قدرت یادگیری کودکان کمک می‌کند.

مصرف منظم گوشت انواع ماهی در دوران نوجوانی، جوانی و میانسالی هم می‌تواند راهی برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
و بیماری‌های قلبی در دوران سالمندی باشد.

بد نیست سایر روش های پخت ماهی را بدانید

آب‌پزکردن

یکی از روش‌های مناسب پخت و پز ماهی می‌باشد که در آن از روغن استفاده نمی‌شود و لذا برای افرادی که رژیم کاهش وزن دارند و یا نمی‌خواهند اضافه وزن پیدا کنند روش ایده‌آلی است. یکی از معایب این روش ورود مقادیری از مواد مغذی ماهی به آب بوده که در نتیجه از رسیدن به بدن بازمی‌ماند. توجه داشته باشید که هر چه در آب‌پز کردن مواد غذایی از آب بیشتری استفاده شود و زمان جوشاندن افزایش یابد، از دست دهی عناصر معدنی و ویتامین‌های محلول در آب مواد غذایی بیشتر خواهد بود.

بخارپز کردن

این روش در واقع سالم‌ترین روش پختن غذا به شمار می‌رود، زیرا از دست رفتن مواد مغذی در آن حداقل میزان ممکن می‌باشد. از جمله معایب این روش از دست رفتن ویتامین‌هایی نظیر ویتامینC و فولات می‌باشد زیرا در این روش زمان پخت طولانی است و این ویتامین‌ها هم در حرارت طولانی مدت از بین می‌روند. بخارپز کردن علاوه بر ماهی جهت پخت مرغ و برخی از سایر گوشت‌ها نیز مناسب است.

ماهی

آرام‌پز کردن

تغییراتی که در غذا حین آرام پختن رخ می‌دهد مانند جوشاندن است ولی با سرعت کمتری رخ می‌دهند. در این روش از حرارت پایین‌تری استفاده می‌شود و غذاهای پروتئینی تردتر خواهند شد. چون کاهش مواد غذایی در این روش بسیار کم می‌شود، این روش برای پختن ماهی روش مناسبی است.

دکتر سیدعلی کشاورزاستاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران

هفته نامه سلام-پرشین وی

[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *