خواص نارنج | خواص نارنج و آب نارنج و پوست نارنج برای سلامتی بدن


نارنج میوه ای است که در طب سنتی چینی به عنوان میوه کمک گوارشی نامیده می شود زیرا برای درمان بیماری های گوارشی مانند اسهال،یبوست،نفخ و زخم روده کمک میکند همچنین یکی از خواص نارنج کمک به درمان اختلالات کبدی،کلیه،کیسه صفرا و مثانه می باشد.در ادامه نیک صالحی خواص نارنج را گرداوری کرده است.

خواص نارنج

از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود و در
صنعت عطرسازی و شامپو سازی هم
کاربرد دارد.
شکوفه‌های آن یکی از معطرترین گلهاست که آن مربای بهار نارنج و همچنین عرق نارنج
در طب سنتی ایران کاربرد
دارد.
در درمان ناراحتی‌های معده از مربای آن استفاده می‌شود.
درخت نارنج مادر مرکبات است و پایه بسیار خوبی جهت پیوند شاخه‌های
نارنگی و یا پرتقال است.
فشار خون و ضربان قلب را زیاد می‌کند.
نارنج میوه‌ای که در ایران به فراوانی تولید می‌شود و محصولات جانبی متعددی نیز دارد.

نارنج میوه درختی بزرگ و زیباست با برگهایی بزرگتر و خوشبوتر از برگهای درخت لیمو.
شکوفه‌های آن که بسیارخوشبو است بهارنارنج نامیده می‌شود.
در بعضی مناطق در تمام فصول سال می‌توان میوه نارنج را برروی درخت دید.

در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه‌های جدید هم در حال رسیدن هستند.
شکوفه نارنج (بهار نارنج) طبیعت(مزاج) = گرم و خشک، بوییدن آن شادی آور، تقویت کننده مغز و از بین برنده
آبریزش بینی (زکام) است.
از این شکوفه ها مربای لذیذی تهیه می‌شود که خواص مفید شکوفه را دارد.
اگر یک قاشق مرباخوری از گل شکوفه خشک نارنج را به یک فنجان آب جوش
اضافه کنید ودرفنجان را ببندید
بعد از ۱۰ دقیقه نوشیدنی بسیار خوشبو ونشاط آوری آماده می‌شود.

یکی از خواص نارنج فواید عرق بهارنارنج است

عرق بهار نارنج

عرقی که از شکوفه‌های نارنج تهیه می‌شود عرق بهار نارنج نامیده می‌شود
که طبیعت آن هم گرم و خشک است.
یکی از خواص نارنج این  است که عرق، نشاط آور، تقویت کننده مغز، باز کننده گرفتگی
مجاری بینی، از بین برنده ترشحات سینوس‌ها ودستگاه تنفس است.
در از بین بردن بعضی از انواع تپش قلب مفید است.

خواص و فواید نارنج

به علاوه در رفع دردهای ناشی از گیرافتادن باد در روده بزرگ هم مفید است.
ناشتا خوردن آن در درمان اسهالهای رطوبی (اسهالهای ناشی از افزایش رطوبت دستگاه گوارش) مفید است.[نیازمند منبع]

یکی از خواص نارنج تقویت کننده معده می باشد

استفاده غیرخوراکی عرق بهارنارنج

زیاد بوئیدن آن
بی خوابی ایجاد می‌کند.
از این خاصیت می‌توان در مواقع نیاز به رفع خواب آلودگی استفاده کرد.
اگر نگران خواب آلودگی در کلاس درس یا جلسه امتحان هستید
یک شیشه کوچک از عطر بهارنارنج را همراه خود
داشته باشید و در صورت خواب آلودگی آن را ببویید.
گلاب مصلح (اصلاح کننده ضرر) بهار نارنج است.

پوست نارنج

پوست این میوه هم سرشار از خاصیت است.
طبیعت (مزاج) پوست نارنج، گرم و خشک است.
بوییدن پوست و برگ نارنج هم نشاط آور است.
از خلال پوست نارنج هم می‌توان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با
خیساندن آن در سرکه،
ترشی ساخت.
مربا وترشی پوست نارنج تقویت کننده معده‌است.
مصرف حدود چهار گرم از پوست خشک نارنج حالت تهوع و استفراغ را
دفع می‌کند و انگلهای دستگاه گوارش را
خارج می‌کند.
کاربرد به جای نفتالین که بدبوست می‌توانید از پوست و شکوفه‌های خشک
نارنج برای جلوگیری از آسیب دیدن لباسها توسط
حشرات استفاده کنید.اگر نارنج به صورت کامل همراه با پوست و دانه
با حرارت کم همراه با کمی آب پخته
شود تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود یک نرم کننده
بسیار مفید برای
پوست و مو و ازبین برنده خارش است.

رب نارنج هم خواص میوه نارنج را دارد.
نرم کننده پوست و مو میوه نارنجاین میوه ترش طبیعت سرد و خشک دارد.
طبق اصول طب سنتی، ترشی‌ها همه به عصب‌ها ضرر می‌رسانند.
از بین ترش مزه ها، نارنج کمترین ضرر را به عصب‌ها می‌رساند.
خوردن آب نارنج همراه با شکر، صفرای زیادی را از بدن خارج می‌کند.

بد نیست بدانید مضرات مصرف بیش از حد نارنج چیست

زیاده روی در خوردن نارنج، کبد را ضعیف میکند، مخصوصا اگر ناشتا خورده شود.
با توجه به اینکه عرق بهارنارنج بسیار زود فاسد شده و کپک میزند، توصیه میشود
همیشه از عرق گیاهی تازه استفاده نموده وبرای نگهداری آن را در
شیشه های تیره و دور از نور قرار دهید.

زیاده روی در خوردن عرق بهار نارنج میتواند باعث بیخوابی شود.
بهترین نوع میوه نارنج، نوعی است که هم پوست رویی و هم پوست نازک داخل میوه
خیلی ضخیم نباشد و هر چه پوسته ها نازکتر باشند کیفیت و خواص نارنج بالاتر بوده
و هضم و جذب آن نیز راحت تر است.
دکترسلام-جام جم

]}


طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *