حساسیت به بادمجان | نشانه ها و درمان حساسیت به بادمجان را بدانید


بادمجان به دلیل خواص بی نظیرش در برخی از غذاها به جای گوشت استفاده می شود بد نیست بدانید حساسیت به بادمجان مشکلی است که برخی افراد با آن رو به رو هستند.بسیاری از حساسیت های غذایی از دوران کودکی شروع می شوند اما برخی هم در سنین بزرگسالی بروز می کنند.علایم آلرژی به بادمجان مشابه سایر حساسیت های غذایی می باشد در این مطلب با Niksalehi همراه شوید تا در مورد حساسیت به بادمجان و علایم آن بیشتر بخوانید.

حساسیت به بادمجان

محمد آخوندزاده متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: بعضی از افراد بعد از استفاده از سبزیجاتی
نظیر بادمجان به حساسیت‌هایی بسیار آزار دهنده مبتلا می‌شوند که بهتر است اینگونه مواد با ماست مصرف شود.
وی افزود: بادمجان سرشار از ترکیب‌های پروتئینی و شیمیایی از جمله هیستامین است که رابطه مستقمی با واکنش‌های بدن دارد
و بسیار حساسیت‌زا است.
وی اظهار داشت: افرادی که به برخی از مواد غذایی از جمله بادمجان حساسیت دارند بایستی اینگونه مواد را از
برنامه غذایی خود حذف کنند چرا که باعث بروز علائمی از جمله سوزش گلو و دهان می‌شود.

بد نیست علائم حساسیت به بادمجان را بدانید

علائم حساسیت به بادمجان شبیه به سایر آلرژیهای غذایی است. ممکن است شخصی متوجه علائم حین خوردن یا کمی پس از خوردن بادمجان شود: این علائم عبارتند از:

خارش دهان، گلو یا لبها

کهیر

تهوع

اسهال

سرفه

ناراحتی معده

ورم اطرف لبها و دهان

اکثر اوقات افراد دچار حساسیت به بادمجان، علائمشان تقریبا فورا پس از خوردن بادمجان به وجود می‌آید. گاهی اوقات اولین علائم ممکن است حتی تا چند ساعت پس از قرار گرفتن در معرض بادمجان شروع نشود. در اکثر موارد علائم آلرژی به بادمجان شدید نیستند. البته افراد دچار آلرژی باید از خطر آنافیلاکسی آگاه باشند. یک واکنش آنافیلاکسی یک وضعیت تهدید کننده زندگی است که نیازمند توجه پزشکی فوری است.

علائم آنافیلاکسی عبارتند از:

دشواری در تنفس

ورم گلو

خس خس

گیجی

نبض پایین

تهوع

شوک

دشواری در بلع

مسمومیت آلکالوئیدی

آلکالوئیدها یک رده از مواد بالقوه آلرژن هستند که عمدتا شامل اتمهای نیتروژن هستند. در حالی که اثرات آلکالوئیدهای هیستامین بخوبی مشخص شده‌اند، یک سری متفاوت از دیگر آلکالوئیدها در گیاهان تاجریزی وجود دارند. در میان بادمجانها اینها شامل سولامارژین، سولانیدین، سولاسودین، سولاسونین و تریژونلین هستند. اگر چه این ترکیبات ممکن است موجب واکنشهای آلرژیک نشوند، دوزهای بالای آنها می‌تواند منجر به بروز واکنشهای مسمومیت شود. اینها عبارتند از خواب آلودگی، اسهال، استفراغ، سرگیجه و درد معده شود. از آنجایی که پخت و پز میزان آلکالوئیدها را کاهش می‌دهد، شما باید بادمجانها را خیلی بپزید تا از این واکنشهای مسمومیت جلوگیری کنید.

چه کسی دچار آلرژی به بادمجان می‌شود؟

بادمجان متعلق به خانواده موسوم به تاجریزی است. افرادی که به سایر اعضای خانواده تاجریزی از جمله گوجه، سیب زمینی یا فلفل حساسیت دارند ممکن است به بادمجان نیز حساسیت داشته باشند. بادمجان نیز حاوی یک ماده شیمیایی به نام سالیسیلات است که یکی از مواد تشکیل دهنده آسپرین است. این بدین معناست که افراد مبتلا به آلرژی آسپرین یا حساسیت به سالیسیلات به احتمال بیشتری دچار آلرژی بادمجان یا عدم تحمل به مقدار زیاد سالیسیلات می‌شوند.

معمولا آلرژی بادمجان در اوایل کودکی بروز می‌کند. کودکان بزرگتر و بزرگسالان نیز ممکن است دچار آلرژی بادمجان یا آلرژی به سایر اعضای خانواده تاجریزی در سراسر زندگی خود شوند. شخصی که قبلا بادمجان را بدون هیچ تاثیری خورده باشد باز هم ممکن است دچار آلرژی در آینده شود.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

افراد با علائم حساسیت غذایی باید به هنگامی که منابع علائم حساسیت زایشان مشخص نیست به پزشک مراجعه کنند. علاوه بر این هر کس که دچار آلرژی به بادمجان یا سایر غذاها باشد در صورتی که دچار علائم آنافیلاکسی شود باید به اورژانس مراجعه کند.

تشخیص

بعضی افراد می‌دانند که بادمجان غذایی ست که موجب علائم آلرژیشان می‌شود. آنها یک بادمجان می‌خورند و فورا دچار علائم می‌شوند. افراد دیگر ممکن است علائمشان دیرتر ظاهر شود و لازم باشد که یک دکتر علت واکنش آلرژیک آنها را تشخیص دهد. اگر علت واکنش مشخص نباشد، پزشک عمومی بیمار را به متخصص آلرژی ارجاع می دهد. متخصص آلرژی کمک می‌کند که بیمار غذاهای دیگر را هم که موجب آلرژی در وی می‌شوند، مشخص کند.

به هنگام مراجعه به متخصص آلرژی، بیمار باید یک شرح کامل از جمله هر نوع حساسیت دیگری که دارد، به پزشک بدهد. متخصص آلرژی چندین پرسش در مورد اینکه چه موقع علائم شروع می‌شود و چه موقع شدید هستند، می‌دهد. در حالی که سطح آنتی بادی ایمونوگلوبولین و تستهای خارش پوست برای کمک به تشخیص انجام شود، متخصص آلرژی احتمالا توصیه می‌کند که فرد با این علائم یک رژیم غذایی خاص را دنبال کند. همچنین ممکن است پیشنهاد کند بیمار یک دفتر ثبت غذایی داشته باشد تا زمانی که منبع آلرژی مشخص شود.

باشگاه خبرنگاران جوان -رکنانیوز


طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *