خواص نان سنگک | خواص نان سنگک و تاثیر این نان در تناسب اندام

[ad_1]

نان سنگک از دیرباز در سفره های ایرانیان بوده است و جز محبوب ترین نان ها در بین مردم شناخته می شود.این نان
دارای خواص زیادی می باشد از جمله دارای آهن، پروتئین و کلسیم می باشد همچنین سبوس موجود در نان دارای فیبر
بالایی است که به هضم غذا کمک می کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. با ما در Niksalehi همراه شوید تا
در مورد خواص نان سنگک بیشتر بخوانید.

خواص نان سنگک

نان سنگک در صدر نان های ایرانی قرار دارد و از آرد سبوس دار درست می شود.
از ویژگی های خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است.
شیوه پخت سنتی این نان و شکل و طعم متمایز آن از سایر نان ها باعث شده در فرهنگ و
سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و به خصوص برای صبحانه، وجود نان سنگک در اولویت قرار گیرد.

از نظر مصرف کنندگان نان خوب نانی است که خوش عطر، خوش طعم و تازه باشد و به خوبی تخمیر
شده و از جوش شیرین یا سایر مواد مضر در آن استفاده نشده باشد.
نان باید در محیطی پاکیزه و
با شرایط بهداشتی تهیه شده باشد، ارزش تغذیه ای کاملی داشته و دور ریز نداشته باشد و گران نیز نباشد.

نان سنگگ در تنور

چرا نان سنگک؟

* نان سنگک حاوی سطح بالایی از ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن است.
* از خواص نان سنگک این است که به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است.آنچه
بیش از همه موجب شده نان سنگک در صدر نان های سنتی ایران قرار گیرد؛ آرد این نان است.
آرد این نان باید از گندم مرغوب و سالم و بدون هیچ نوع آرد دیگری مانند آرد جو یا حبوبات
باشد.

خواص نان سنگک برای کودکان

* نان سنگک برای کودکان نیز بسیار خوب است، مخصوصاً در دورانی که سلول های عصبی در حال رشد هستند،
آهن موجود در نان سبوس دار سبب باهوشی و رفتار خوب کودکان می شود.

* از طرفی چون برای نان سنگک
بیشتر از آرد کامل استفاده می شود و آرد کامل، ویتامین ها و املاح آن حفظ شده است بیشتر به
مصرف این نان توصیه می شود.

*از خواص نان سنگک این است که به دلیل اینکه فیبر زیادی دارد، هضم آن آسان است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

سنگک؛ از قدیمی ترین نان های ایرانی نان سنگک یکی از قدیمی ترین نان های ایرانی است؛ به طوری که
برخی قدمت این نان را پیش از ورود اسلام به ایران و برخی نیز عهد شاهان صفوی می دانند.
در میان نان های سنتی و ملی ایران شامل نان لواش، تافتون و بربری، نان سنگک از نظر کارشناسان تغذیه
بهترین نوع نان است و حتی برخی با اغراق این نوع نان را بهترین نوع نان در دنیا می دانند.

عامل خوشمزگی نان سنگک

سبوس عامل خوشمزگی این نان نان سنگک که از نظر مزه، طعم، هضم، بهداشت و سلامت بهترین نان ایرانی است
از آرد مرغوب و سالم، آب خالص و کمی نمک پخته می شود.
به اعتقاد کارشناسان، آنچه بیش از همه موجب شده نان سنگک در صدر نان های سنتی ایران قرار گیرد؛ آرد
این نان است.
آرد این نان باید از گندم مرغوب و سالم و بدون هیچ نوع آرد دیگری مانند آرد جو یا حبوبات
باشد.یکی از دلایل خوش طعم بودن نان سنگک، سبوس موجود در آرد این نان است؛ سبوس یک ماده با ارزش
و دارای مواد غذایی فراوان است و برای کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، نان سبوس دار بسیار مفید
است.

نان هایی که با آردهای کامل و سبوس دار تهیه می شود، نسبت به نان های تهیه شده با
آرد سفید به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارند و مصرف روزانه آن ها می تواند، مقداری از نیاز روزانه بدن
به املاح، پروتئین، فیبر و ویتامین ها را تأمین کند.نان سنگک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی
داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است

نان سنگک با طعم تافتون!

برخی معتقدند نان های سنگک در گذشته به دلیل اینکه از آردهای
با سبوس گیری بسیار پایین تهیه می شدند از مغذی ترین نان ها بودند اما مدتی است برخی نانواها برای
پخت نان سنگک از آرد «تافتون یا لواش» استفاده می کنند و همین باعث شده نان های سنگک امروزی طعم،
مزه و کیفیت گذشته را نداشته باشد.

میزان سبوس گیری آرد سنگک باید هفت درصد باشد اما این دست از نانواها از آرد تافتون یا لواش که
میزان سبوس گیری آرد آن ۱۳ درصد است، استفاده می کنند.
هر چند سبوس گیری بالا موجب می شود نان قدری شفاف تر شود اما کیفیت لازم را ندارد.
اما برخی دیگر در جوابشان می گویند چنین مساله ای خیلی بعید است زیرا شرایط آرد سنگک با آرد تافتون
و لواش متفاوت است و نانواها نمی توانند این گونه نان مناسب پخت کنند.
به هرحال اگر این نان با آرد خودش پخت شود بهترین نان دنیاست.

بد نیست بدانید نان سنگک به تناسب اندام کمک می کند

یک نان سنگک کنجدی خوب، بافت نرم و یکنواختی دارد، به راحتی بریده شده و زود بیات نمی‌شود و این ویژگی‌ها نشان می‌دهد که در پخت آن از خمیر مایه استفاده شده است. ‏ نان سالم باید کاملا پخته و برشته باشد، اما سطح آن نباید نشانه‌ای از سوختگی داشته باشد. ‏ این نوع نان موجب سوخت‌وساز بهتر اسید‌های چرب خصوصا در خانم‌های یائسه می‌شود.

نان سنگک دارای فیبرزیاد بوده و به کاهش وزن و تناسب اندام کمک خواهد کرد. همچنین احتمال ابتلا به یبوست را هم کاهش می‌دهد.

مصرف نان سنگک و لاغری باهم رابطه مستقیمی دارند. زیرا سبوس درون این نان حجم بسیار زیادی از معده را اشغال کرده و باعث می‌شود فرد زودتر سیر شودا.

یکی دیگر از فواید نان سنگک خاصیت ضدسرطان روده و کلسترول است. گنجاندن نان سنگک در برنامه روزانه به ویژه وعده صبحانه می‌تواند موجب ثابت ماند میزان قند خون شده و به بهبود حال مبتلایان به دیابت کمک کند.

از نظر مصرف کنندگان نان خوب نانی است که خوش عطر، خوش طعم و تازه باشد، به خوبی تخمیر شده باشد، از جوش شیرین یا سایر مواد مضر در آن استفاده نشده باشد.

فارس – تسنیم – باشگاه خبرنگاران جوان

]}

[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *