وعده‌های سحری و افطاری | بهترین روش تغذیه برای افطاری و سحری

[ad_1]



تاریخ بروزرسانی : 2023-04-19


گردآوری :


اشتراک گذاری :











روزه گرفتن تاثیرات مثبتی بر بدن میگذارد . ولی نکته ی مهم این است که باید در وعده ی افطار و سحر تغذیه ی مناسبی استفاده شود .وعده‌های سحری و افطاری بسیار مهم است. انتخاب غذاهای ماه رمضان برای سحری اهمیت زیادی دارد.بهترین روش تغذیه برای افطاری و سحری را در نیک صالحی ببینید.

وعده‌های سحری و افطاری

استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: روزه داری می تواند در بیماری هایی مثل چاقی، دیابت، افزایش چربی خون و بسیاری بیماری های دیگر اثرات سودمند داشته باشد.دکتر فرزاد شیدفر افزود: ماه مبارک رمضان علاوه بر اینکه زمانی برای تهذیب نفس و تقرب الهی و اعتلای معنویتاست، از لحاظ فوائد سلامتی نیز بسیار اهمیت دارد.

تعداد بسیار زیادی از مطالعات و پژوهش های علمی، اثرات مفید روزه داری را بر روند متابولیسم و عملکرد بهینهاندام های بدن گزارش کرده اند.وی گفت: روزه داری می تواند در بیماری هایی مثل چاقی، دیابت، افزایش چربی خون و بسیاری بیماریهای دیگر اثراتسودمند بارزی داشته باشد.شیدفر افزود: در روزه داری برخی اصول تغذیه ای نیز حائز اهمیت است و در فاصله بین افطار و سحراز پرخوری و مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب باید پرهیز کرد و اینکه تناسب و تعادل غذایی باید حفظگردد.

این استاد تغذیه ادامه داد: بهتر است افطار را با چای کمرنگ ولرم (عدم مصرف چای یا نوشیدنی داغ یاآب بسیار سرد) و یک عدد خرما شروع کرد.لبنیات مانند پنیر، گردو از مواد غذایی ادامه دهنده افطار باشد و سپس با فاصله زمانی دیگری از غذاهای اصلیدیگر (بعنوان وعده شام) استفاده شود.در واقع حجم غذای افطار باید کم باشد تا بتوان بعد از مدتی از وعده شام استفاده کرد.

 وعده‌های سحری و افطاریبهترین غذا برای وعده سحری

شیدفر گفت: توصیه می شود که میوه جات و سبزیجات مانند سالاد نیز در فاصله بین افطار تا سحر استفادهشود.از مصرف زولبیا، بامیه و سایر شیرینی جات یا غذاها و حلیم های حاوی روغن زیاد باید خودداری نمود وزولبیا بامیه حتماً از شیرینی فروشی های معتبر که وضعیت بهداشتی مطمئنی دارند خریداری شود و از فروشندگان دوره گردیا سایر مغازه ها تهیه نشود.

وی ادامه داد: در صورت استفاده از آش، بهتر است میزان روغن و حبوبات در آن زیاد نباشد.کله پاچه، سیرابی و شیردان توصیه نمی شود چون بسیار چرب است و موجب تشنگی نیز می شود.در هنگام افطار یا سحر از مصرف غذاهای خیلی داغ یا شور یا شیرین خودداری شود.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: از مغزهای گیاهی (مانند گردو یا پسته یا بادام یا فندق)بصورت خام (و نه شور) در حد منطقی می توان مصرف کرد.مصرف چای زیاد در وعده سحر توصیه نمی شود چون دفع ادرار را زیاد می کند و بهتر است مصرفچای در طول ساعات افطار تا سحر توزیع گردد.مصرف سبزیجات و نوشیدن مایعات کافی در بین افطار تا سحر می تواند در برطرف کردن حس تشنگی در ساعات روزه داری بسیار تأثیر داشته باشد.

غذاهای پیشنهادی ماه رمضانبهترین غذاها برای وعده‌های سحری

شیدفر گفت: مصرف غذهای خیلی شیرین در وعده سحر توصیه نمی شود ولی میوه جات مناسب هستند.از بین نوشیدنی ها، دوغ های خانگی توصیه می شود اما دوغ های غیرخانگی چون نمک دارند باید محدود شوند.همچنین آب میوه خانگی نیز مناسب است.از پرخوری و تعجیل در غذاخوردن در وعده سحر باید خودداری شود و همچنین در افطار نباید با غذاها یاخورشت های چرب روزه را افطار کرد.بهتر است بجای قند و شکر از خرما استفاده شود.اما مقدار زیاد آن می تواند چاق کننده باشد (هر ۳ عدد خرما حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد).

مهر



[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

افزایش لایک و فالور اینستاگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *