سرطان زا بودن غذا | تغذیه و سبک زندگی سالم

[ad_1]



تاریخ بروزرسانی : 2023-05-21


گردآوری :


اشتراک گذاری :











سرطان زا بودن غذا بدین مفهوم می باشد که خطر ابتلا به انواع سرطان را در بدن ما افزایش بدهند. برای مثال نوشیدنی های الکلی بسیار خطرآفرین می باشند. شما میتوانید با تغذیه صحیح به پیشگیری از سرطان کمک کنید. حتی از مصرف مواد غذایی کنسرو شده، تا میتوانید خودداری کنید.

سرطان زا بودن غذا

آیا غذای خاصی به طور عمده باعث سرطان می‌شود؟ تا به حال غذای مشخصی که سرطان زا باشد، شناخته نشده
است.
اما بعضی مواد شیمیایی، آفت کش‌ها، سم‌ها و مواد افـــزودنی و حتی آلوده کننده هایی که به طور اتفاقی وارد
غذاها می‌شوند، می‌توانند از دسته مواد سرطان زای قوی باشند.
اداره دارو و غذا کنترل جدی این عوامل را اجباری کرده است.

بعضی متخصصان تخمین می‌زنند که رژیم غذایی می‌تواند در دست کم، یک سوم از کل موارد سرطان‌ها دخالت داشته باشند.
به عنوان مثال، شیوع بالای سرطان های مری و معده در مناطقی که از غذاهای نمک سود شده، دودی (برنج
و ماهی دودی و …).، نیتراتی (سوسیس، کالباس) استفاده می کنند مشاهده می شود.دریافت بالای نمک و نیترات و ترکیبات
موجود در دود، از دسته عوامل خطر بروز این سرطان ها به شمــار می رود.

ارتباط تغذیه با سرطانارتباط تغذیه با سرطان

چاقـــی، شیوه غلط زندگی، بی تحرکی، رژیم غذایی، فاقد سبزی ها، میوه ها و غلات کامل، ماهی و ماکیان در
ایجاد و پیشرفت سرطان های سینه و روده نقش موثری دارند.

عوامل ایجاد سرطان‌ها

استعداد ژنتیکی، عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض دود سیگار،
آلـــودگی هــوا، قرار گرفتـن در معــرض آفتاب شدید و اجزای آلوده کنده رژیم غذایی مانند آفت کش ها و سم
ها، نگهدارنده ها، افزودنی ها و رژیم های غنی از چربی، گوشت قرمز، غذاهای فرآیند شده، رژیم های عاری از
سبزی ها و میوه ها و شیوه غلط زندگی، بی تحرکی می توانند در ایجاد انواع سرطان ها نقش مهمی
داشته باشند.

رژیم غذایی و  پیشگیری از سرطان‌ها

برخی از مواد غذایی ممکن است حاوی مواد پیشگیری
کننده از انواع سرطان‌ها باشند.
اجزاء اساسی رژیم غذایی در پیشگیری از سرطان ها عبارتند از:آنتی اکسیدان‌ها: آنتی اکسیدان ها که در منابع مختلفی از
غذاها یافت می شوند، می توانند در برابر سرطان ها اثر محافظتی داشته باشند.

آنتی اکسیدان ها

با کاهش رادیکال های آزاد در بدن، در پیشگیری از انواع سرطان ها نقش مهمی دارنــد.
رادیکــال های آزاد یــک جزء شیمیایی بسیار فعال می باشد که حاوی یک یا تعدادی الکترون های جفت نشده می
باشند که به طور طبیعی در سیستم تنفسی و اکسیداسیون و سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند.
اما فعالیــت بیش از حد، یا مقادیـــر بیش از اندازه آن ها می تواند به بدن آسیب برساند و بافت
های مختلف بدن را تخریب نماید.
آنتی اکسیدان ها به طور طبیعی از فعالیت بیش از حد آن ها جلوگیری کند.
مواد آنتی اکسیدانی شامل: سلنیم، کاروتنوئیدها، ویتامین C، ویتامین E می باشند که مانع از آسیب سلول ها و بافت
ها می شوند و می توانند از بروز تغییرات سلول های بدخیم جلوگیری نمایند.

فیبرها:

رژیم غذایی غنی از فیبر در کاهش خطر سرطان ها به خصوص سرطان روده نقش دارد.
رژیم های گیاهی کم کالری، پرفیبر، غنی از حبوبات، غلات کامل، سبزی ها و میوه ها، خطر بروز سرطان ها
را کاهش می دهند.
فیبرها، با افزایش سرعت انتقال مواد غذایی از روده بزرگ باعث می شوند، باکتری های روده فرصت کمتری برای تولید
مواد سرطان زا از آن ها داشته باشند، همچنین دیواره روده برای مدت طولانی در معرض مواد سرطان زا قرار نگیرند.
احتمال داده می شود که فیبر مواد غذایی، ترکیب شیمیایی مواد تولید شده توسط باکتری های روده را تغییر داده
و خاصیت سرطان زایی آن ها را کاهش دهد.

فیبرها ممکن است به عنوان ماده ضد سرطان زا با باقیمانده اسیدهای صفراوی که ممکن است در مقادیر زیاد سرطان
زا باشند، ترکیب شده و اثر آن ها را خنثی نمایند.
فیبرها ترکیباتی هستند که در دیواره سلول های گیاهان مثل سبزی ها، میوه ها، سبوس، غلات کامل، حبوبات، مغزها یافت
می شوند.
با دریافـت کافــی و متناسبــی از گروه غلات، میوه ها و سبزی ها می تواند از بروز بسیاری از سرطان
ها پیشگیری کرد.
توصیه می شود روزانه ۴۰۰ گرم یا ۵ بار در روز میوه ها و سبزی ها مصرف شوند.

غذاهای گیاهی:

سبزی‌ها خانواده کلم و گل کلم حاوی ترکیبات غیر مغذی هستند که آنزیم های دارای توانایی تخریب مواد
سرطان زا را فعال می‌کنند.
پیاز سیر، تره خصوصا” هنگامی که خام خورده می‌شود در کاهش خطر سرطان معده موثرند.
مواد سولفوری موجود در این غذاها با آنزیم های موثر در بروز سرطان برخورد کرده و ساخت مواد سرطان زا را متوقف می‌سازند.
هویج، گوجه فرنگی و مرکبات: این غذاها حاوی اسید فنولیک می باشند، و از سرطان کولون با ممانعت از آزاد
شدن مواد سرطان زا، پیشگیری می‌نمایند.

دانه‌های سویا و مشقات سویا:

با ممانعت از عملکرد استروژن ها، از بروز سرطان سینه ممانعت می نمایند.
استروژن یک نوع هورمون زنانه می باشد که مقادیر زیاد از حد آن باعث افزاش شانس ابتلا به سرطان سینه
می‌شود.توت فرنگی، تمشک، انگور و سیب: این مواد حاوی اسید الاگیگ هستند که می‌توانند برخی رادیکال‌های آزاد خطرناک موجود در
دود سیگار را خنثی نمایند.

پیاز، چای سبز، انگور، مرکبات: این مواد سرشار از ایروفلاونوئیدها هستند، که می توانند تغییرات بدخیم در سلول ها را
متوقف کنند و مواد عامل سرطان را بلوک می‌کنند.

تغذیه و سبک زندگی سالمتغذیه و سبک زندگی سالم

غذاهای دریایی، روغن ماهی:‌ این غذاها به علت داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، سلنیم، روی، ویتامین E و … در
پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها به خصوص سرطان سینه و روده نقش مهمی دارند.چای سبز چینی: چای سبز به علت
داشتن ترکیبات ضد سرطانی مثل پلی فنل ها در پیشگیری از سرطان ها نقش مهمی دارند.
پلی فنل ها، ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که از تشکیل سلول‌های سرطانی و تومر و رشد آن‌ها ممانعت می‌نمایند.
بسیاری از مواد غذایی حاوی پلی فنل‌ها هستند، اما چای سبـز از آن جهت کـــه در پروسه تولید آن، پلی
فنل‌ها حفظ می‌شود، اهمیت ویژه‌ای دارند.

ارتباط رژیم‌های پرچرب با سرطان

دریافت مقادیر زیادی چربی باعث افزایش احتمال خطر سرطان روده، سینه و کلیه می شود.
رژیم های پرچرب به خصوص با منشاء حیوانی مثل گوشت قرمز، تخم مرغ، محصولات لبنی با مقادیر بالایی چربی و
کلسترول خطر بروز انواع سرطان ها را افزایش می دهند.

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که دریافت بالای چربی به خصوص در زنان یائسه احتمال بروز سرطان سینه را افزایش
می دهد.
کاهش مصرف اسیدهای چرب اشباع مثل انواع غذاهای حیوانی، کره، لبنیات پرچرب، کله پاچه، امعاء و احشاء، گوشت های قرمز،
خطر سرطان ها را کاهش می دهند.
اما مصرف روغن ها با یک باند دوگانـــه مثل روغن زیتون خطر بروز بسیاری از سرطان ها به خصوص سرطان
سینه را کاهش می‌دهند.

چاقی و افزایش بروز سرطان‌ها

بنابر مطالعات، ارتباط مثبتی بین شیوع بروز انواع سرطان ها و چاقی به خصوص در مورد سرطان سینه مشاهده شده
است.
در افراد با نمایه توده بدنی بیش از ۳۰ خطر مرگ و میر ناشی از تمام عوامل ذکر شده، افزایش
می یابد.

پیشگیری از سرطان‌ها با ورزش

عدم تحرک کافی و ورزش نیز یک عامل خطر برای انواع سرطان ها محسوب می شود.
ورزش می تواند در پیشگیری از انواع سرطان ها به خصوص سرطان سینه، دستگاه تناسلی و کلیه اثر مطلوبی داشته
باشد.
ورزش با سرعت بخشیدن به انتقال مواد غذایی از روده، ممانعت از ترشح هورمون های جنسی و کاهش ذخایر سلول
های چربی از سرطان ها پیشگیری می کنند (مقادیر زیاد هورمون های مردانه می توانند به ترکیبات سمی تبدیل شوند).

همشهری آنلاین



[ad_2]
طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

افزایش لایک و فالور اینستاگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *