مواد غذایی مناسب فصل تابستان


در گرم ترین روزهای سال باید بهترین مواد غذایی از نظر مایعات را مصرف کنیم. تابستان و گرمای شدید آن یم تواند بسیار برای سلامیت بدن انسان مضر باشد و خورد مواد غذایی متناسب این فصل کمک فراواین به شادابی و سلامت پوست و گوارش بدن یم کند. درباره مواد غذایی مناسب فصل تابستان را در نیک صالحی ببینید.

درباره مواد غذایی مناسب فصل تابستان

در اینجا به معرفی چند سوپراستار غذایی برای فصل تابستان می‌پردازیم.
خط به خط با ما باشید.

گوجه فرنگی:

زینت سالاد گوجه فرنگی خطر رشد تومورهای پروستات را به میزان ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.
می‌پرسید چرا؟ به خاطر این که حاوی یک آنتی‌اکسیدان قوی به نام لیکوپن می‌باشد که در عین حال پیری سلول‌های
پوستی را به تأخیر می‌اندازد و رادیکال‌های آزاد اشعه‌های ماورای بنفش را هم خنثی می‌کند.
البته به شرط این که هر هفته حداقل دو مرتبه گوجه فرنگی مصرف کنید.
خیلی از گوجه فرنگی‌ها گلخانه‌ای و بیرون از خاک کشت می‌شوند.
سعی کنید تا جایی که می‌توانید گوجه فرنگی‌هایی که به‌صورت طبیعی و در زمین‌های کشاورزی کشت می‌شوند استفاده کنید.

کلم‌ها:

همیشه و همه جا کلم خانواده‌ پرجمعیتی دارد: بروکلی، گل کلم، کلم برگ، کلم قرمز، کلم قمری و غیره.
همه‌ کلم‌ها خواص ضدسرطانی دارند و خطر ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان معده، کولون، ریه، پروستات و سینه را کاهش
می‌دهند.
بروکلی عملکرد عضلانی قلب را بهبود می‌دهد و کلسترول بد خون را کاسته و در عوض میزان کلسترول خوب را
افزایش می‌دهد.میوه‌های رنگی تابستانی نه تنها خواص ضد سرطانی دارند بلکه پیری را از شما دور کرده و کیفیت پوست‌تان
را بهتر می‌کنند.

توصیه می‌کنیم هر هفته پنج مرتبه انواع کلم‌ها را میل کنید.
بهترین روش پخت این ماده‌ غذایی بخارپز کردن یا در تهیه‌ وک wok است.
توجه داشته باشید زمانی که کلم‌ها به مدت طولانی جوشانده می‌شوند ۷۵ درصد خواص ضد سرطانی خود را از دستمی‌دهند.
اگر با خوردن کلم دچار نفخ می‌شوید باز هم خودتان را از مصرف آن محروم نکنید.
مقدار مصرفتان را کمتر کنید اما حتماً آن را در برنامه‌ غذایی‌تان بگنجانید.

بررسی مواد غذایی مناسب فصل تابستان

میوه‌های قرمز، آبی، سیاه توت فرنگی، تمشک، شاه توت، گیلاس، آلبالو، انگور‌فرنگی، آلو، شلیل و غیره.
همه‌ این میوه‌ها سرشار از پُلی‌فنول‌ها، ویتامینC، فیبرها و مواد معدنی هستند.
در واقع همه‌ این میوه‌ها حاوی بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشند.
میوه‌های رنگی تابستانی نه تنها خواص ضد سرطانی دارند بلکه پیری را از شما دور کرده و کیفیت پوست‌تان را
بهتر می‌کنند.

ماهی‌های چرب را دریابید ماهی ساردین، آزاد، کولی، ماکرو و غیره؛ این ماهی‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند
که جریان خون را بهتر می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهند و در عین حال
حاوی کمترین میزان جیوه می‌باشند.
بفرمایید حبوبات عدس، نخود، لپه و غیره.

حبوبات سرشار از فیبر هستند که سرعت جذب قند را کاهش می‌دهند.
این مواد غذایی بدون بالا بردن ترشح انسولین انرژی تولید می‌کنند.
با مصرف حبوبات خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و پیری پوست را به تعویق می‌اندازید.
یک پیاله عدسی صبحانه یا میان وعده‌ فوق‌العاده‌ای است که مواد مغذی زیادی را نصیب‌تان می‌کند.
حتماً حبوبات را در برنامه‌ غذایی‌تان بگنجانید.

روغن کلزا و روغن تخم کتان یکی از خدمت‌هایی که می‌توانید به بدنتان بکنید این است که تعادلی بین میزان
امگا ۳ و امگا ۶ بدنتان ایجاد کنید.

درباره مواد غذایی مناسب فصل تابستان

روغن کلزا و روغن تخم کتان سرشار از امگا ۳‌ها هستند و اگر روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری از
این روغن‌ها را به سالاد اضافه کرده و میل کنید می‌توانید تعادلی بین امگا ۳ و امگا ۶ بدنتان ایجاد
کنید.

مواد غذایی مناسب فصل تابستان

معمولاً مواد غذایی صنعتی امگا ۶‌های بیشتری به ما تحمیل می‌کند.
روغن زیتون و به خصوص بهترین نوع آن یعنی extra virigine، حاوی پُلی‌فنول‌ها و ویتامین E می‌باشد و می‌تواند طعم
روغن کلزا را بهتر کند.
برای همین می‌توانید این دو روغن را مخلوط کرده و مصرف کنید.
سیر و پیاز هیچ وقت و هیچ کجا از مصرف پیاز و سیر غافل نباشید.
نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که سبزیجات خانواده آلیاسه (پیاز، پیازچه، موسیر و غیره) و به خصوص سیر از ابتلا
به سرطان معده، کولون و سرطان روده پیشگیری می‌کنند.
سیر همچنین می‌تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد.
برای همین توصیه می‌کنیم در تهیه‌ همه‌ غذاهایتان از این دو ماده‌ غذایی استفاده کنید.

چرا باید در تابستان میوه بیشتر بخورید

در این فصل به دلیل گرمای هوا، بدن برای خنک نگه داشتن خود عمل تعریق را بیشتر انجام می‌دهد.

بنابراین یکی از مسایل اولیه در این روند، تأمین آب و الکترولیت‌های بدن است بنابراین نکته‌ای که باید مورد
توجه قرار گیرد آن است که افرادی که در محیط‌های گرم کار می‌کنند و تعریق زیادی دارند طبیعتاً
احساس تشنگی بیشتری می‌کنند و نیاز به نوشیدن آب در آن‌ها بیشتر می‌شود.

معرفی مواد غذایی مناسب فصل تابستان

بنابراین قبل از آن که دچار کم‌آبی بشوید آب بدن‌تان را تأمین کنید. کار درست این است که اصلاً
به مرحله‌ای نرسید که به دلیل حس تشنگی آب بنوشید. توصیه‌ی ما این است که به اندازه‌ی کافی
در این فصل به بدن‌تان آب برسانید تا از آسیب‌های ناشی از کم‌آبی دور بمانید. آب رساندن به بدن
به این معنی نیست که تنها آب بخورید. حتی اگر قبل از رفتن به محیط‌های گرم مقدار فراوانی
آب بخورید، قبل از تعریق، این آب سریع جذب و وارد خون و به سرعت از طریق ادرار دفع می‌شود.

برای آن که ذخایر آب بدن‌تان را بالا ببرید بهتر است آب را همراه مواد فیبری نگه‌دارنده مصرف کنید
تا به تدریج وارد دستگاه گوارش‌تان شود و سریع دفع نشود. مثلاً مصرف هویج، هندوانه، طالبی، خربزه،
هلو یا خاکشیر می‌تواند بسیار مفید باشد. مصرف این نوع از میوه‌ها به دلیل فیبری که دارند مانع از یبوست‌تان می‌شود.

تبیان ـ تیراژ ۲۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *