شیر زردچوبه | خواص شیر زردچوبه برای درمان سرماخوردگی و سلامت بدن


گلدن میلک ، شیر طلایی یا شیر زردچوبه یکی از نوشیدنی های پرطرفدار هندی است
که از قدیم در طب سنتی آیرودا هم مورد استفاده قرار می گرفته است.
یکی از فواید بسیار عالی شیر زردچوبه یا گلدن میلک برای فصل سرما درمان سرماخوردگی
به خصوص درمان سرفه و گلو درد است. در ترکیب شیر زردچوبه از زنجبیل و دارچین هم استفاده می شود و
با عسل یا شربت افرا شیرین می شود تا طعم بهتری داشته باشد ولی اگر برای درمان گلو درد می خواهید
از شیر زردچوبه استفاده کنید و سایر مواد آن را در دسترس ندارید کافی است یک قاشق چایخوری زردچوبه
را با نصف لیوان شیر به مدت ۵ دقیقه ملایم بجوشانید و سپس صاف کرده قرقره کنید و سپس قورتش دهید.
روزی ۴ تا ۵ بار این کار را تکرار کنید تا گلودرد شما هر چه سریعتر رفع شود.

۱۰ خاصیت مفید شیر طلایی یا شیر زردچوبه

اگر میخواهید شیر زردچوبه عملکردی قوی تر داشته باشد و به تقویت بدن کمک کند و سرماخوردگی شما زودتر
بهبود پیدا کند بهتر است از طرز تهیه اصلی آن استفاده کرده و با یک قاشق عسل آن را شیرین کنید و تا گرم است
بنوشید.

شیر طلایی یا گلدن میلک ( به انگلیسی : Golden milk ) که به نام شیر زردچوبه هم شناخته میشود یک نوشیدنی
هندی است که در فرهنگ اروپایی هم رواج پیدا کرده است.

این نوشیدنی زرد رنگ به طور سنتی با شیر گرم گاو و زردچوبه و سایر ادویه ها مانند دارچین و زنجبیل تهیه می شود.

زردچوبه  به خاطر فواید درمانی زیادی ک دارد اغلب به عنوان داروی جایگزین تقویت ایمنی و پیشگیری از بیماری ها
مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه ۱۰ فایده این نوشیدنی که بر پشتوانه علمی دارد را با شما در میان می گذاریم.

10 خاصیت مفید شیر طلایی یا شیر زردچوبه

۱ . سرشار از آنتی  اکسیدان

کورکومین، ماده موثر زردچوبه به دلیل خاصیت آنتی اکسیدان قوی که دارد از قدیم به عنوان داروی
آیورودا ( طب سنتی هند) مورد استفاده قرار می گرفته است.
آنتی اکسیدان ها با آیب های سلولی مبارزه کرده و بدن شما را از استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.

آن ها برای عملکرد سلول های شما ضروری هستند و رژیم های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان به
کاهش خطر عفونت و ابتلا به بیماری ها کمک می کند.

از خواص مهم شیر زرچوبه

۲ . کاهش التهاب و درد مفاصل

ترکیبات موجود در شیر طلایی خاصیتضد التهابی قدرتمندی دارند. التهاب مزمن نقش مهمی در بیماری های مزمن از جمله
سرطان، سندرم متابولیک، آلزایمر و بیماری های قلبی دارد. به همین دلیل رژیم های غذایی سرشار از ترکیبات ضد التهابی
میتواند خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد. مطالعات حتی حاکی از آن است که اثرات ضد التهابی کورکومین با برخی از
داروهای شیمیایی قابل مقایسه است بدون این که عوارض جانبی ایجاد کند.

این اثرات ضد التهاب می تواند درد مفاصل ناشی از آرتروز و روماتیسم را کاهش دهد.

در یک مطالعه روی ۴۵ بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید مشخص شد که مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم کورکومین باعث کاهش
درد مفاصل بیش از مصرف ۵۰ گرم داروهای آرتریت میشود.

۳ . بهبود عملکرد حافظه و مغز

مطالعات نشان می دهد که کورکومین سطح فاکتورنوروتروفیک مشتق شده از مغز را افزایش میدهد.
این ترکیب به مغز شما در شکل گیری اتصالات جدید کمک میکند و باعث رشد سلول های مغزی می شود.
سطح پایین این ماده با اختلالات مغزی از جمله آلزایمر مرتبط است.

از سویی دیگر زردچوبه علایم بیماری پارکینسون را در مطالعات حیوانی کاهش داده است.

۴ . بهبود خلق و خو

کورکومین باعث بهبود خلق و خو و کاهش علایم افسردگی می شود.

در یک مطالعه ۶ هفته ای روی ۶۰ فرد مبتلا به اختلالات افسردگی که کروکومین، داروی ضد افسردگی یا ترکیبی از این دو
مصرف می کردند. مشخص شد افردی که فقط کورکومین استفاده کرده اند به اندازه افرادی که داروی ضد افسردگی مصرف
می کردند، بهبود یافتند. در حالی که گروه ترکیبی بیشترین بهبود را تجربه کردند.

عناصر اصلی شیر طلایی یا شیر زرچوبه

۵ . محافظت از بیماری های قلبی

دارچین، زنجبیلو زردچوبه که عناصر اصلی شیر طلایی هستند همگی با ریسک کمتر بیماری های
قلبی در ارتباطند. به عنوان ثال یک بررسی روی ۱۰ مطالعه نتیجه گیری کردک ه مصرف ۱۲۰ میلی
گرم دارچین در روز باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید می شود.

در یک مطالعه دیگر ۴۱ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ با مصرف ۲ گرم پودر زنجبیل در روز بعد از ۱۲
هفته عوامل خطرزا برای بیماری های قلبی شان ۲۳ تا ۲۸ درصد کاهش داشت.

به علاوه کورکومین، عملکرد رگ های خونی را بهبود می دهد که برای سلامت قلب بسیار مهم است.

در یک مطالعه افرادی که تحت عمل جراحی قلب قرار گرفته بودند چند روز قبل و بعد از عمل ۴ گرم کورکومین یا دارونما
داده شد. افرادی که کورکومین مصرف کرده بودن ۶۵ درصد کمتر از افراد دیگر در طول بستری در بیمارستان دچار حمله
قلبی شدند.

۶ . پایین آوردن قند خون

ترکیبات موجود در گلدن میلک به ویزه دارچین و زنجبیل به کاهش قند خون کمک می کند.

به عنوان مثال مصرف ۱ تا ۶ گرم دارچین در روز می تواند قند خون ناشتا را ۲۹ درصد کاهش دهد. به علاوه دارچین مقاومت
به انسولین را کاهش می دهد.

به طور مشابه اضافه کردن مقادیر کمی زنجبیل به رژیم غذایی می تواند قند خون ناشتا را تا ۱۲ درصد کاهش دهد.

شاید ذکر است که در بیشتر دستورالعمل های شیرزردچوبه، عسل را شربت افرا افزوده می شود که در صورت داشتن
دیابت باید از آن اجتناب کنید و بدون شیرینی آن را مصرف نمایید.

۷ . کاهش خطر ابتلا به سرطان

سرطان به بیماری ای گفته می شود که با رشد کنترل نشده سلول ها ایجاد می شود.

خاصیت ضد سرطانی، زنجبیل ، دارچین و زردچوبه در آزمایشگاه تایید شده است. کورکومین از رشد رگهای خونی در
تومورها پیشگیی کرده و در نتیجه گسترش تومور را کاهش می دهد.

داروی خانگی سرماخوردگی شیر زرچوبه

۸ . خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچ و درمان سرماخوردگی

در هندوستان شیر طلایی اغلب به عنوان داروی خانگی سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوشیدنی زرد خاصیت
تقویت کننده سیستم ایمنی دارد. کورکومین دارای خاصیت  ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچ است که میتواند به مقابله
و پیشگیری از عفونت ها کمک کند.

۹ . زنجبیل و زردچوبه باعث بهبود هضم می شوند

سوهاضمه مزمن با درد و ناراحتی در قسمت بالای معده مشخص است. تاخیر در خالی شدن معده یک دلیل احتمالی
سوهاضمه است. زنجبیل با تسریع تخلیه معده در افرادی که دچار سوهاضمه هستند می تواند به تسکین این بیماری
کمک کند. زردچوبه ب کاهش علایم سوهاضمه کمک می کند و تولید صفرار ا ۶۲ درصد بهبود می بخشد که باعث
بهتر شدن هضم چربی می شود. ضمن این که به کاهش اختلالات التهابی  دستگاه گوارش مثل کولیت اولسراتیو
کمک می کند.

۱۰ . تقویت استخوان

شیر گاو سرشار از کلسیم و ویتامین D است.ویتامین D به جذب بهتر کلسیم در بدن تقویت استخوان ها کمک میکند.

مواد لازم شیر زردچوبه یا گلدن میلک

برای تهیه یک لیوان شیر زردچوبه یا شیر طلایی در خانه :

نصف لیوان شیر ( ۱۲۰ میلی لیتر )

۱ قاشق غذاخوری زردچوبه

۱ قطعه کوچک زنجبیل تازه رنده شده یا نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل

نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین

۱ پینچ فلفل سیاه

۱ قاشق غذاخوری عسل یا شربت افرا در صورت تمایل

طرز تهیه گلدن میلک یا شیر زردچوبه

تمام مواد را در کاسه ای ریخته و حدود ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. سپس صاف کرده
کمی که از حرارت افتاد با عسل شیرین کرده میل نمایید.

می توانید به طور مستقیم خمیر طلایی را با شیر مخلوط نموده و سپس صاف کرده و میل نمایید.

خمیر طلایی سسی که همه کاره و مقوی است

خمیر طلایی یا خمیر زردچوبه

این خمیر طلایی آسیای جنوبی مدتهاست که در روش های درمانی و آشپزی سنتی مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل
خواص ضد التهابی قوی طرفداران زیادی دارد. امروزه زردچوبه در چای، آبمیوه و اسموتی ها مورد استفاده قرار
می گیرد و برای درمان هرگونه مشکلی از سرماخوردگی ساده یا آنفولانزا گرفته تا مباره با اثرات بیماری هایی مانند
آلزایمر مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده می تواند التهاب را به صورت خوراکی و موضعی کاهش دهد، از سرطان
پیشگیری کرده و درد را تسکین دهند، ضد میکروب است، به کاهش کلسترول کمک میکند و باعث تقویت سلامت قلب
می شود. با  این حال با ادامه دار شدن و افزایش مطالعات در مورد زردچوبه و گسترش درک ما از چگونگی کارکرد
زردچوبه و فواید آن در میابیم که روش های صحیح و غلطی برای مصرف آن وجود دارد.

مزایای ضد التهابی زردچوبه برای بدن

ترکیب اصلی و مسئول اکثر مزایای ضد التهابی زردچوبه، کورکومین، بسیار سریع متابولیزه شده و به خوبی جذب بدن
نمی شود. به طور سنتی زردچوبه در خورش ها، سیب زمینی سرخ شده و چای یا همراه را سایر ادویه ها یا روغن ها
مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعاتی که برای درک جذب بهتر زردچوبه انجام شده نشان می دهد که بیوپایپرین، ماده ای
که مسئول تندی فلفل سیاه است، به کند شدن متابولیسم کورکومین در کبد کمک می کند. روغن نارگیل یا سایر چربی ها
هم به کند شدن فرایند تجزیه کورکومین و در نتیجه استفاده بیشتر آن در بدن کمک می کنند.

اینجاست که طرز تهیه خمیر طلایی پرطرفدار وارد می شود. تهیه و استفاده از آن نه تنها آسان است بلکه همه کاره و
بسیار موثر است. پس از تهیه می توان آن را تا مدت ۲ ماه در یخچال نگهداری کرد و در دستورالعمل های شیرینی،
سوپ ، آبگوشت، آبمیوه، اسموتی و چای یا به همراه شیر از آن استفاده کرد.

مواد لازم خمیر طلایی

آب تصفیه شده ۱ لیوان

پودر زردچوبه ارگانیک نصف لیوان

روغن نارگیل فرابکر یک چهارم لیوان ( یا کره و روغن زیتون فرابکر )

فلفل سیاه پودر شده ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه خمیر طلایی

۱ . پودر زردچوبه را در تابه ای ریخته و آب را به آن بیفزایید و روی حرارت کم بگذارید تا کم کم غلیظ شود. هر از گاهی
هم بزنید.

۲ . پودر فلفل سیاه و روغن انتخابی را به آن اضافه کرده هم بزنید یکدست شود. در صورت نیاز می توانید مقداری آب یا زردچوبه
به مواد اضافه کنید تا به غلظت دلخواهتان برسد.

در انتها متناسب با ذائقه خودتان می توانید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری عسل و ۱ تا ۲ قاشق چایخوری سایر ادویه ها مثل جوز هندی ،
پودرکاری، دارچین، هل یا نمک به مواد اضافه کنید.

زمانی که خمیر به غلظت دلخواهتان رسید می توانید بعد از سرد شدن در یک شیشه دربسته تا ۲ ماه در یخچال نگهداری نمایید.

برای استفاده از خمیر طلایی ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از آن را به آب گرم، آبمیوه، اسموتی، شیر گرم، کره آجیل ها و اسنک
روزانه خود اضافه کنید. یا میتوانید از آن در سس ها و سایر غذاها استفاده کنید.

منبع : Foodmatters، healthline

تهیه و ترجمه گروه تغذیه نیک صالحی

اختصاصی نیک صالحی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *