سبزیجات پاییزی | سبزیجات پاییزی چه ویژگی های منحصربفردی دارند


پاییز کم کم دارد می آید. فصل قشنگ با میوه ها و سبزیجات پرخاصیت. سبزیجات پاییزی خواص بینظیری دارند که شاید کمتر کسی از تمام خواص انها اطلاع داشته باشد. امروز در نیک صالحی قصد داریم درباره خواص سبزیجات پاییزی توضیح دهیم . با ما همراه باشید

ویژگی های سبزیجات پاییزی

هر فصلی که سرمی‌گیرد مواد غذایی خاص خود را به طبیعت هدیه می‌دهد و نیازهای بدن نیز تا حدودی تغییر
می‌کند.

خواص سبزیجات پاییزی

در ادامه با ۵ قهرمان پاییزه از دنیای سبزیجات بیشتر آشنا می‌شوید.

تره‌ فرنگی

سخاوتمندهم‌خانواده‌ سیر و پیاز است.
خوشمزه و پرخاصیت.
درست است که شاید این روزها در خانه زوج‌های جوان کمتر پیدا شود اما این سبزی پرخاصیت ارزش آن را
دارد که پای ثابت هر آشپزخانه و منوی غذایی باشد.

تره فرنگی سرشار از ترکیبات گوگردی است که ضدسرطان هستند.
این ماده غذایی همچنین حاوی خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی قوی می‌باشد.
معمولا تره فرنگی به صورت خام مصرف می‌شود اما پخته شده آن نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

کلم

یک دنیا خاصیتکلم‌ها خانواده‌ بزرگی دارند.
کلم برگ، گل کلم، بروکلی، بروکسل، کلم سنگ و غیره.
این سبزیجات پرخاصیت، کم کالری بوده و حاوی میزان زیادی ویتامین C هستند.
علاوه بر این کلم‌ها حاوی ترکیبات ضدسرطانی قوی به نام «ایندول‌ها» نیز می‌باشند.
پس تا می‌توانید کلم میل کنید.

سیب‌زمینی بی‌ادعا و پرخاصیت

سیب‌زمینی یکی از آن سبزیجات به صرفه و مغذی است که باید به طور مرتب مصرف شود.
درست است در برخی از رژیم‌هایی که میزان مصرف کربوهیدرات‌ها را کاهش می‌دهند سیب‌زمینی جایگاهی ندارد اما بهتر است بدانید
که اخیرا محققان به این نتیجه رسیده‌اند که اتفاقا سیب‌زمینی بسیار مفید است و مصرف درست آن باعث چاقی نمی‌شود.

سیب‌زمینی سرشار از ویتامین B۶ و C، پتاسیم، منیزیم و فولات است.
یک عدد سیب‌زمینی متوسط پخته شده در فر کمتر از یک پیمانه ۲۵۰ میلی‌لیتری برنج سفید پخته شده کالری دارد.
البته همین میزان سیب‌زمینی حاوی فیبر و همچنین پتاسیم بیشتری از یک عدد موز متوسط دارد.

کدوحلوایی

اصلا تنبل نیستدر سرتاسر جهان حدود ۵۰ گونه مختلف از کدوحلوایی وجود دارد.
میزان بالای بتاکاروتن(پیش ساز ویتامین A) موجود در کدوحلوایی به ارزش غذایی آن افزوده است.
این ویتامین خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد که برای بهبود دید شبانه مفید است، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده
و پوست را خوش آب و رنگ می‌کند.
هر چه رنگ پوست کدو نارنجی‌تر باشد میزان ویتامین A آن نیز بیشتر است.
علاوه بر این کدوحلوایی سرشار از پتاسیم است که به تنظیم فشار خون بالا کمک زیادی می‌کند.

جزئیات بیشتر درباره مبارزه با سرطان با سبزیجات پاییزی

خصوصیات سبزیجات پاییزی

افرادی که رژیم غذایی آن ها سرشار از این سبزیجات است کمتر در معرض ابتلا به سرطان معده، پروستات و ریه قرار دارند و همچنین مصرف حداقل هفته ای یک بار از سبزیجات خطر ابتلا به سرطان دهان را کاهش می دهد.

رژیم غذایی مملو از میوه ها و سبزیجات باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود. مواد غذایی موجود در فصل پاییز برای محافظت در برابر سرطان مفید هستند.

مواد غذایی موجود در این فصل به دلیل غنی بودن از انواع ویتامین ها می توانند به عنوان عاملی موثر در مبارزه با سرطان مورد استفاده قرار گیرند.

پاییز بهترین زمان برای خوردن مقدار زیادی از میوه ها و سبزیجاتی است که منبع غنی از ویتامین ها هستند.

اسیتسی کندی متخصص ارشد تغذیه در موسسه سرطان دانا- فاربرد در بوستون گفت: آگاهی از خواص مواد غذایی این امکان را به ما می دهد که رژیم غذای مناسب ترین را تنظیم نماییم.

سیب

گفتنی های زیادی درباره سیب وجود دارد پزشکان توصیه کرده اند که حداقل روزی یک سیب خورده شود.

پژوهش ها نشان داده، که مصرف روزانه یک سیب باعث جلوگیری از ابتلا به سرطان گلو، دهان، ریه ، روده بزرگ و به طور بالقوه سرطان پستان می شود.

سیب منبع غنی از ماده ای به نام کورستین می باشد که DNA را از آسیب محافظت می کند، در صورت کاهش این ماده در بدن عوارض آن منجر به ایجاد سرطان می شود.

نکته مهم در مورد سیب این است که آن را باید با پوست میل کرد زیرا بسیاری از مواد مغذی در پوست آن یافت می شود.

مبارزه با سرطان با سبزیجات پاییزی

انواع توت و زغال اخته:

مصرف زغال اخته باید در تمام سال انجام گیرد زیرا این میوه حاوی اسید بنزوئیک است
که مانع توسعه سرطان روده بزرگ، ریه و بعضی از انواع سرطان خون می شود.

طبق پژوهشی که در مرکز پزشکی روچستر انجام شد، خاصیت تصفیه کنندگی و پاک کنندگی این میوه تائید شد و مشخص گردید که این میوه از عفونت های مثانه و دندان جلوگیری می کند در این فصل میوه هایی چون زغال اخته و توت در اوج رسیدگی خود قرار دارد و نگهداری آن ها در فریزر و استفاده آنها در طول سال باعث پیشگیری از انواع سرطان می شود.

سبزیجات رنگی:

پاییز فصلی است که نه تنها برگ درختان در آن به رنگ های مختلف دیده می شوند
بلکه می توانید سبزیجات رنگی همچون هویج، چغندر را نیز در یان فصل یافت.

براساس گزارشی که در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی به چاپ رسید
ترکیبات موجود در هویج همچون فالکارنیول خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

میوه های غنی از رنگدانه بالاترین سطح مواد مغذی سرطان را شامل می شود.
بهتر است مواد غذایی و گیاهان رنگارنگ وارد سبد غذایی شود.

خصوصیات سبزیجات پاییزی

سبزیجات با برگ سبز تیره:

کندی می افزاید: سبزیجات با برگ سبز تیره همچون کلم پیچ به دلیل سرشار بودن از
ماده مغذی چون ایندول از خاصیت سم زدایی کبد برخوردارند و با مبارزه با سرطان کمک می کند.

سبزیجات دیگر از همین خانواده عبارتند از کلم بروکسل، کلم بروکلی هستند.
افرادی که رژیم غذایی آن ها سرشار از این سبزیجات است کمتر در معرض ابتلا
به سرطان معده، پروستات و ریه قرار دارند و همچنین مصرف حداقل هفته ای
یک بار از سبزیجات خطر ابتلا به سرطان دهان را کاهش می دهد.

سبزیجات نارنجی رنگ:

کاروتینو یید ها مواد مغذی هستند که در مبارزه با سرطان بسیار موثرند
و در سبزیجات چون کدو، هویچ، کندو تنبل  سیب زمین شیرین یافت می شود.

مطالعات نشان داده، کاروتینویید ها از ابتلا به سرطان پستان، پروستات،
روده بزرگ و ریه جلوگیری می کند، از این رو گنجاندن آنها در سبد غذایی اهمیت ویژه ای دارد.

کندی اشاره می کند، کدو تنبل را می توان به اشکال مختلف همچون سوپ ،
کلوچه، پوره مورد استفاده قرار داد و بدون توجه به فصل می توان آن را در طول سال استفاده کرد.
رژیم غذایی سرشار از گیاهان و سبزیجات بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان است.

دکتر سلام و عصر ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *