سالم ترین غذا ها | آشنایی و بررسی بهترین و سالم ترین غذا ها در فصل تابستان
یکی از غذاهای لذیذ ما ایرانی ها آب دوغ و خیار است که با ترکیبی از ساده ترین مواد خوراکی تهیه می شود و و می تواند غذایی بسیار مناسب برای فصل گرم تابستان باشد. غذاهای سالم دیگری هم می توان در تابستان مصرف کرد که از آنها بیشتر از سبزیجات تازه و فصلی استفاده شده است. سالم ترین غذا ها برای تابستان را در نیک صالحی ببینید.
بهترین و سالم ترین غذا ها در تابستان
در میان غذاهای ایرانی آب دوغ خیار از این مزایا برخوردار است.
این غذای حاضری بسیار خوشطعم با ظاهری دلنشین بوده که از ایام قدیم محبوبیت خاصی در میان تمامی اقوام ایرانی
داشته است.
ارزش تغذیهای این غذای ساده و سنتی با توجه به مواد غذایی که در تهیه آن استفاده میشود بسیار زیاد
است و غذایی مناسب برای فصول گرم سال محسوب میشود، زیرا عطش را رفع کرده، مفرح جان بوده و اشتهای
رفتهمان را احیا میکند.
این غذا معمولا از ترکیب ماست یا دوغ، خیار رنده شده، سبزی خوردن (ریحان، ترخون، نعنا و تربچه)، گردو و
کشمش به همراه یخ و نان تهیه میشود.
البته برخی خانوادهها از خامه نیز در این غذا استفاده میکنند.
ارزش تغذیهایاگر در تهیه آب دوغ خیار از تمام گروههای مواد غذایی استفاده شود، میتوان به یقین رسید که این غذا
سالمترین و مناسبترین غذای فصل گرما به شمار میآید.مصرف مقادیر زیاد سبزیجات در این غذا میتواند فیبر، ویتامینها و املاح
معدنی مورد نیاز بدن را تامین نماید.
سالم ترین غذا ها برای تابستان
نعنا و ریحان موجود در آن بادشکن، ضد نفخ و ضد سوزش معده بوده و عوارض گوارشی ندارد.تربچه آن سرشار
از ویتامینC و ید میباشد و به دلیل وجود گوگرد خاصیت ضدعفونیکننده دارد.ترخون آن نیز اشتهاآور، معطر، سریعالهضم بوده و
برای اعصاب بسیار مفید است.همچنین خیار موجود در این غذا سرشار از ویتامین C میباشد و بسیار خنک بوده و
شدیدترین عطشها را فوری فرو مینشاند و خوابآور خوبی هم به شمار میرود.
تنها عیب خیار آن است که دیرهضم بوده و اگر خیلی رسیده و زرد باشد، باعث دل درد میشود.
لذا برای کسانی که از ناراحتی گوارشی رنج میبرند، بهتر است خیار را بسیار ریز رنده کرده، یا از آب
آن در این غذا استفاده نمایند.
همان طور که میدانید، ماست موجود در این غذا نیز تامینکننده کلسیم و پروتئین بدن و عاملی جهت رفع بیخوابیهای
شبانه به شمار میرود.
سالم ترین غذا ها در فصل تابستان
لذا برای آن که وعده غذایی شما کمکالری و کمچرب گردد، لزوما از ماست کمچرب استفاده کنید.
کشمش نیز در این غذا برای مزهدار کردن انتخاب مناسبی بوده و داروی رشد کودکان و نیرودهنده سالخوردگان میباشد.
این میوه مغذی پرانرژی و کمچرب و کمسدیم است، ولی با وجود آن که قند و کالری بالایی دارد، به
دلیل غنی بودن از پتاسیم، مصرف آن را به بیماران مبتلا به فشار خون توصیه میکنیم.استفاده از گردو نیز بسیار
توصیه میشود، زیرا پتاسیم، فسفر و اسیدفولیک از شاخصترین مواد مغذی آن به شمار میرود.
این مغز پرچرب، کلسترول بدخون را کاهش داده و به علت غنی بودن از ویتامینها منجر به رفع سستی و
خستگی میشود.
در کل مخلفات گوناگونی که در این غذا به کار رفته، آن را به غذایی کامل تبدیل کرده و
از همه مهمتر آن که در مقایسه با غذاهای دیگر نیاز به طبخ نداشته و عوارض ناشی از حرارت پخت
را به همراه ندارد.توجهاین غذا، حاضری سالم و مفیدی است که اگر در شام به حد تعادل خورده شود، مشکلی
ایجاد نکرده و خوابی بدون کابوس را به همراه خواهد داشت.
بد نیست بدانید خواص ته تلخ خیار
اگر مزه تلخ ته خیار را دوست ندارید آن را با نمک یا خرما میل کنید تا طبع سرد خیار با مزاج گرم نمک و خرما خنثی شود. در این صورت هضم آن نیز آسان میشود و سریعتر معده را ترک میکند.
عسل و ادویههایی، چون سیاهدانه، زنیان یا نعنا از جمله مصلحاتی هستند که مصرف آن همراه با خیار مفید دانسته شده است.
مصرف خیار بخصوص در روزهای گرم تابستان برای تسکین حرارت کبد و خون و التهابات بدن و التیام زردی و یرقان مفید است و صفرابر خوبی محسوب میشود.
جام جم آنلاین ـ باشگاه خبرنگاران جوان