رژیم بعد از ماه رمضان




تاریخ بروزرسانی : 2022-12-05


گردآوری :


اشتراک گذاری :











رژیم بعد از ماه رمضان را با هم می خوانیم. ما در متن زیر برای شما تغذیه و رژیم غذایی مناسب پس از ماه رمضان را آورده ایم. آیا رژیم لاغری در ماه رمضان امکان پذیر است؟
ما به این سوال پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.

رژیم بعد از ماه رمضان

ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای پاکسازی بدن، دفع سموم و کاهش وزن بدن روزه داران است.
در این ماه اندام های مختلف بدن به ویژه دستگاه گوارش در شرایط استراحت و سم زدایی قرار می گیرد.
اما متخصصان تغذیه می گویند که پس از یک ماه روزه داری باید برای حفظ نتایج به دست آمده ،
از الگوی سالمی برای تغذیه پیروی شود.

غزاله اسلامیان، متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با بیان اینکه یک الگوی تغذیه ای خوب، سالم و مغذی ویژگی
یا اصل مهم کفایت، تعادل، کنترل کالری، میانه روی و تنوع را داراست ،افزود: با توجه به اینکه در ماه
رمضان فرصت استراحت بیشتری به دستگاه گوارش داده شده است، بنابراین بهتر است در روزهای اول پس از پایان ماه
رمضان از خوردن حجم زیاد مواد غذایی خودداری شود.

رژیم غذایی مناسبرژیم غذایی مناسب

درس اول: منظم غذا بخورید

اسلامیان با بیان اینکه دریافت وعده های غذایی در یک ساعت منظم یکی از مهمترین درس هایی است که
ماه مبارک رمضان به روزه داران داد اضافه کرد :انتخاب یک بازه زمانی مشخص برای خوردن وعده های غذایی فواید
گوناگونی برای سلامتی افراد دارد.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین این فواید، ذخیره انرژی در طول روز است، غذا خوردن نامنظم و حذف
برخی ازوعده های غذایی باعث می شود بدن در طول روز با کمبود انرژی مواجه شود.
اسلامیان یاد آور شد: خوردن به موقع غذا قند خون را در حالت تعادل حفظ می کند و از ضعف
های ناشی از گرسنگی پیشگیری می کند البته داشتن یک برنامه غذایی مشخص از ریزه خواری های غیرضروری نیز جلوگیری
می کند.
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی گفت :خوردن ۳ وعده غذایی یک عادت فرهنگی ایرانیان است، خوردن وعده های غذایی
کوچک و منظم شانس جذب کامل مواد مغذی را به سیستم گوارشی می دهد، وقتی چهار یا پنج بار در
روز غذاهای کوچک می خورید، در طول روز جریانی یکنواخت از مواد مغذی، قند خون و انرژی را به بدن
خود می فرستید.

درس دوم: نوشیدن مایعات به میزان کافی

اسلامیان با بیان اینکه نوشیدن آب به میزان کافی بسیار ضروری است گفت :در ماه رمضان روزه داران برای
جلوگیری از کم آبی، در فاصله افطار تا سحر آب نوشیدند که در غلبه بر تشنگی در طول روز نقش
به سزایی دارد.
نوشیدن زیاد آب به دفع سموم بدن کمک می کند و حتی موجب بهبود سوخت و ساز چربی ها می
شود.
وی ادامه داد: مایعات به کاهش خستگی، تولید ادرار و کاهش دمای بدن کمک می کند.
اما چای، مایعات پر نمک (دوغ) و نوشیدنی های کافئین دار منجر به دفع آب بدن می شود و نباید
تصور شود که با نوشیدن چای آب بدن تأمین می شود.
در عین حال مصرف زیاد پروتئین های حیوانی منجر به دفع قابل توجهی از آب بدن می شود زیرا برای
دفع متابولیت های سمی (اوره) که نباید در بدن تجمع یابد، مقدار زیادی آب لازم است.

درس سوم: پیروی از الگوهای سالم غذایی سنتی

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با اشاره اینکه یکی از الگوهای سالم ماه رمضان مصرف غذاهای سنتی و
خانگی مانند انواع آش ها و سوپ ها است گفت: تداوم این غذاها در سایر روزهای سال با رعایت میزان
چربی و مقدار دریافتی می تواند از ابتلا به بیماری های مختلف پیشگیری کند.
وی اظهار کرد : استفاده از رشته از گروه نان و غلات، حبوبات و گاهی آب گوشت از گروه گوشت
و جانشین ها، سبزی های تازه و متنوع بسته به منطقه ای که آش در آن طبخ می شود و
بالاخره کشک یا ماستی که به آن اضافه می شود، مجموعه کاملی از گروه های غذایی تشکیل می دهد.
اسلامیان توصیه کرد: مصرف خشکبار و دم نوش های گیاهی نیز یکی دیگر از عادات صحیح این ماه است که
دارای خواص حفاظتی از دستگاه گوارش، مقابله با پرفشاری خون، خواص ضد باکتریایی و ضد توموری است .

درس چهارم: گنجاندن لبنیات در وعده های غذایی

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی ،گنجاندن لبنیات در وعده های غذایی را بسیار ضروری دانست و گفت :
بسیاری از افراد در ماه رمضان، عادت کرده اند با یک لیوان شیر افطار کنند بهتر است پس از پایان
یافتن این ماه نیز مصرف شیر را در وعده صبحانه ادامه دهند و از ماست و دوغ خانگی کم نمک
نیز در وعده های غذایی ناهار و شام استفاده کنند در واقع مصرف حداقل دو واحد لبنیات کم چرب به
صورت روزانه توصیه می شود.

درس پنجم: اصلاح عادات رفتاری و غذایی نامناسب

اسلامیان با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان برخی از عادت های زندگی و حتی الگوهای تغذیه ای افراد
تغییر می کند گفت : بسیاری از افراد در این ماه سیگار کشیدن را کنار می گذارند، کمتر نوشابه می
خورند یا مصرف لبنیات را افزایش می دهند که بهتر است این رفتار های مثبت در روزهای پس از پایان
ماه مبارک رمضان هم ادامه داشته باشد.
وی یاد آور شد: اصلاح عادات رفتاری و غذایی نامناسب مانند عدم تحرک، حذف وعده های غذایی، دریافت غذاهای پرچرب
و پر کالری، عدم دریافت فیبرها (میوه ها و سبزی های تازه)، مصرف غذاهای کنسروی و فرآوری شده، دریافت فست
فودها و غیره به منظور دستیابی به وزن سالم و سلامتی الزامی است.
اسلامیان توصیه کرد: به منظور جلوگیری از افزایش وزن پس از ماه رمضان، بهتر است از روز عید، ورزش های
هوازی را به مدت ۳۰ دقیقه در خانه آغاز کنید.

اصول تغذیه در ماه رمضاناصول تغذیه در ماه رمضان

رژیم غذایی مناسب بعد از ماه رمضان

برخی از افراد به دلیل کاهش تحرک، حدف وعده سحری و افراط در دریافت غذاهای حجیم،
شیرین و پرچرب در زمان افطار در طول ماه رمضان افزایش وزن پیدا می کنند که البته استفاده از الگوی
غذایی مناسب با افزایش فعالیت بدنی به این افراد توصیه می شود.

مصرف زیاد شیرینی‌ها به خصوص زولبیا و بامیه زولبیا و بامیه دارای حجم کم و کالری زیادی است. همچنین چربی‌های بسیار بالایی دارد و برای بدن مضر است. اما اگر علاقه فراوانی به خوردن آنها دارید، سعی کنید خودتان در منزل با روغن بسیار کم آنها را درست کنید.

سلامت نیوز، کرمانی


طراحی و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل (اندروید و iOS) … با من تماس بگیرید 09124964046

افزایش لایک و فالور اینستاگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *