تازه ماندن میوه ها | بهترین راهکارها برای تازه ماندن میوه ها و سبزیجات
مراقبت از میوه ها و سبزیجات اهمیت فراوانی دارد و نیاز است راه کاری هایی که باعث می شود این مواد خوراکی را بتوان برای مدت طولانی تری تازه نگه داریم را بشناسیم. با نیک صالحی همراه باشپ تا با راه های تازه ماندن میوه ها و سبزیجات آشنا شوید.
راهکارهای تازه ماندن میوه ها
حتما برای شما هم پیش آمده که میوهها و سبزیهایتان را با اینکه در یخچال نگهداری میکنید زود خراب
و غیرقابل استفاده میشوند.
برای بهتر نگهداشتن میوهها باید بدانید که هر میوهای در یک شرایط خاص بیشتر عمر میکند
و سالم میماند.بعضی از میوهها مانند میوههای مناطق گرمسیری به سرما حساس هستند و اگر در یخچال نگهداری
شوند، زودتر خراب میشوند؛ میوههایی مثل انبه و آناناس اینگونه هستند و بهتر است آنها را خارج از یخچال در
فضایی از آشپزخانه که به دور از نور مستقیم خورشید است، نگهداری کنید.موز نیز از همین نوع میوههاست و برای
ماندگاری بیشتر، بهتر است آن را در یک کیسه سیاه یا در روزنامه بپیچید و در قسمتی از آشپزخانه با
نخ آویزان کنید.
قسمت بالای موز که محل اتصال موزها به هم هستند را نیز اگر فویلپیچ کنید، موزها مدت زمان بیشتری میمانند
و خراب نمیشوند.سیب از میوههای بسیار مقاوم است و اگر ضربه نخورد و در جای خنک نگهداری شود تا
۲ماه قابل نگهداری است.
پس موقع شستن و جابهجایی سیبها مواظب باشید ضربه نخورند تا مدت زمان بیشتری سالم بمانند.خیار اما برعکس سیب، زود
پلاسیده و خراب میشود.
بهترین تازه ماندن میوه ها
برای بیشتر کردن عمر خیار، آنها را نشسته داخل ظرف دربسته یا میان روزنامه بپیچید و در یخچال نگهداری کنید.
اگر خیارها را شستید، کاملا خشکشان کنید و بعد در ظرف دربسته نگهداری کنید.
یادتان باشد حتی خیارهای نشسته هم بعد از مدتی شروع به تعریق میکنند، پس بعد از چند روز به خیارها
سر بزنید و با پارچهای خشکشان کنید یا بعد از قرار دادن خیارها در ظرف، رویشان پارچهای بکشید تا آب
حاصل از تبخیر را بگیرد.روش نگهداری لیموترش نیز مانند خیار است.
آنها را در ظرف دربسته درون یخچال نگهداری کنید و اگر آنها را شستید، کاملا خشک کنید و بعد در
ظرف دربسته یا درون کیسه پارچهای در یخچال بگذارید.موقع خرید کیوی سعی کنید آنهایی که سفت هستند و بهنظر نارس
میآیند را انتخاب کنید و نشسته داخل پاکت کاغذی در یخچال یا بیرون در محیطی خنک قرار دهید.
اگر کیویها رسیده هستند، در کنار میوههایی مثل سیب، گلابی و سیبزمینی قرار ندهید زیرا گاز متصاعد شده از آنها
باعث میشود کیوی سریعتر برسد و خراب شود.
هندوانه و خربزه را قبل از قاچ کردن تا چند روز خارج از
یخچال میتوانید نگهداری کنید ولی بعد از قاچ کردن، روی قسمتهای باقیمانده حتما فویل بکشید، سپس در یخچال قرار دهید
تا تازه بمانند.برای نگهداری بهتر از انگورها، آنها را نشسته داخل کیسه در یخچال بگذارید و فقط قبل از مصرف
آنها را بشویید.
اگر انگورها را از قبل بشویید و در یخچال بگذارید، دانههایش ترک میخورند.
نکات لازم در نگهداری از میوهها
هنگام خرید دقت کنید میوهها را بر حسب درجه سفتی و نرمی آنها دستچین کنید، سپس آنها را به کمک
برگههای کاغذ از هم جدا کنید و درون یخچال قرار دهید. برای اینکه بتوانید مدت زمان بیشتری از میوهها نگهداری
کنید میوهها را جدا از هم در یخچال قرار دهید، زیرا برخی از میوهها گازی به نام اتیلون آزاد میکنند که سبب رسیدن
سریع میوهها میشود و در نتیجه زمان نگهداری از آن کاهش مییابد. میوههایی که لکه دارند را در دسترس قرار دهید تا زودتر مصرف شود.
سیب
برای قرار دادن سیب در یخچال ابتدا آن را در کیسه پلاستیکی در باز قرار دهید سپس درون یخچال
بگذارید. سیب از خود گاز اتان منتشر میکند که به رسیدن سریعتر میوهها کمک میکند بنابراین اگر
میخواهید میوهای زودتر برسد چند عدد سیب را در در ظرف آن قرار دهید. برای ماندگاری بیشتر
سیب میتوانید سیب را با استفاده از پنبه به روغن مایع آغشته کنید.
موز
موز را در فضایی مانند بالکن و انباری که خنک و دور از دسترس نور آفتاب است قرار دهید یا اینکه موزها
را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و درون یخچال نگهداری کنید. اگر موزهایی که خریداری کرده اید
بیش از حد رسیده است بهتر است آنها را در فریزر قرار دهید که در این صورت میتوانید فقط در شیر موز از آن استفاده کنید.
تازه ماندن میوه ها
انار
سطح انار را با روغن نباتی چرب کنید و در جای خشک و خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید با
این کار، چربی روغن نباتی اجازه نمیدهد که رطوبت انار تبخیر شود و انار کیفیت خود را حفظ میکند.
خیار
ابتدا خیارها را بشویید سپس با پارچهای نخی آنها را خشک کنید و درون ظرف در داری قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید با این کار ماندگاری آن را بالا میبرید.
انگور
انگور را به صورت نشسته در یخچال نگهداری کنید، زیرا شستن انگور و قرار دادن آن در یخچال باعث ترک خوردن دانههای آن میشود. قبل از مصرف آن را بشویید و استفاده کنید.
جام جم ـ باشگاه خبرنگاراان جوان